Az ÁVF beolvad az IBS-be – de ez mit jelent a diákokra nézve?

Rovat

Megosztás

Többe fog kerülni a képzés? Most megtudhatod milyen lehetőségek várnak, ha az ÁVF-re adod le a jelentkezésed február 15-ig. Interjú Antal János főigazgató úrral.

 Mi az oka a beolvadásnak?

Egyre kevesebb forrás, egyre kevesebb hallgató…A hazai felsőoktatásban az utóbbi években bekövetkezett változások egyre előnytelenebbek lettek a magánintézmények számára. A finanszírozás is egyre nehezebb lett és végül az ÁVF arra az álláspontra jutott, hogy egyedül nem fogja tudni fenntartani a működését. Ekkor az iskola fenntartója olyan partnert keresett, akivel együttműködve tudják biztosítani a képzés megfelelő színvonalon történő folytatását – így kerültünk kapcsolatba az IBS-el.

Ki kezdeményezte a beolvadást?

Mindkét fél, mert az IBS már tervezte, hogy magyar nyelvű képzéseket is működtessen és az ÁVF meg szívesen összeáll egy idegen nyelvű képzéseket folytató intézménnyel, hiszen ez Nekünk is jó, hogy a hallgatóinknak lesz lehetősége egy intézményen belül angol képzésben való részvételre vagy a képzés közben váltani. Tehát itt a szinergiák összeadása történik. Az IBS-nek lesznek magyar nyelvű képzései, amelyek átvezethetnek angol nyelvű képzésbe, így nem kell külföldre menni a hallgatónak tanulni. Ez nem kötelező, csak egy lehetőség. Másik lehetőség, hogy a hallgató elkezdi magyar nyelven a képzést, és ha eléri azt a szintet, akkor át tud lépni angol nyelvű képzésre. Ehhez az ÁVF a magyar nyelvű képzéseket 2015. január 1-jétől jogutódlással átadja az IBS-nek.

Mely szakok olvadnak be?

A következő alapszakok:

  • Gazdálkodási és menedzsment
  • Nemzetközi gazdálkodás
  • Nemzetközi tanulmányok

és a következő mesterszakok:

  • Nemzetközi tanulmányok
  • Vállalkozásfejlesztés

A tandíjjal kapcsolatban mire számíthatunk?

Akik már bent vannak a rendszerben, azok – bár sok minden átalakul – a korábbiak szerint folytatják tanulmányaikat. 2015 őszétől az ÁVF-re jelentkezők és az IBS-sel hallgatói jogviszonyt létesítő újonnan bekerültek, már más megítélés alá kerülnek. Az ÁVF-en folyó képzés önköltsége – összevetve a hazai egyetemek, főiskolák hasonló képzéseinek kínálatával – az átlaghoz közelített. A jövőben, a 2015-től belépők, ennél 20-30%-al magasabb összeggel számolhatnak. Másképpen mondva az IBS árai nagyjából egy szinten vannak a többi „listavezető” felsőoktatási intézménnyel.

 2015. január 1-jétőlaz ÁVF mostani képzési helyén (1114 Budapest, Villányi út 11-13.) létrejön az „IBS Villányi úti Képzési Hely” – ez az új, hivatalos elnevezés. Itt folytatódik a bennlévő hallgatók képzése. Majd 2015 szeptemberétől az újonnan felvett hallgatók már az IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola Graphisoft Parkban (1031 Budapest, Záhony utca 7.) lévő székhelyén kezdik meg tanulmányaikat.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta