Ésszel költs karácsonykor is

Rovat

Megosztás

Minden karácsony előtt szorongás fog el, ha az ajándékvásárlásra gondolsz? Pénztárcád az ünnepek előtt ürességtől kong? Ez esetben  érdemes megfogadnod  az O.K. Központ trénere, Makkai Alexandra tippjeit.

Alexandra minden nap középiskolások sokaságának segít pénzügyi kérdésekben, nem egy közülük visszatérő vendég. Ne gondolj száraz, emészthetetlen prezentációkra: az O.K. Központban játékosan tudhatnak meg többet a gazdaság világáról a tinik, például a divat és a környezetvédelem oldaláról megközelítve.

Szandi ezúttal a karácsonyi ajándékozással kapcsolatban segít nektek. Lássuk, hogyan lehet örömet szerezni kevés pénzből!

Ajándékozz S.K.

homemade-christmas-gift-ideas-diy-snowmen-jars-paper-hats-585x325

“A legegyszerűbb ilyenkor, ha magad készíted el szeretteidnek az ajándékokat”-kezdi Alexandra. Ez jóval gazdaságosabb- még az alapanyagokkal együtt is- mintha egy kész termék mellett tennéd le a voksod. Az interneten rengeteg videót találni, amiben részletesen bemutatják, hogy készíthetsz el például karácsonyfadíszeket. Emellett speciális kézműves magazinokat is beszerezhetsz, ami tele van inspiráló ötletekkel.

Együttes erővel

“Ha van testvéred, fogjatok össze, és vegyétek meg közösen az ajándékokat! Mindenki annyit ad bele, amennyit szeretne.” Milyen jó dolog is, ha az embernek van tesója, ugye? A közös ajándékbeszerzés pedig csak még közelebb hoz egymáshoz benneteket.

Nemcsak takarékoskodóknak

Ha már az üzleteket járod, figyeld minden bolt kirakatát! “Két üzlettípus létezik karácsonykor: amelyik fölemeli az árakat és amelyik akciókkal várja a vásárlókat. Érdemes figyelni az akciókat.”- mondja Alexandra.  Szerinte a netes vásárlás is előnyödre lehet, de légy résen: a kiszállítással együtt többe kerülhet a termék. Ha ódzkodsz ettől, webkártyával is fizethetsz, ami nagy  biztonságot jelent, tanácsolja Alexandra.

Jelszó: tudatosság

” Érdemes hamar elkezdeni a gyűjtögetést, félretenni a zsebpénzedet – folytatja Alexandra- illetve jó előre felmérni, kinek mivel szerezhetsz örömet. De a cél ne feltétlen egy nagy ajándék legyen. Ne feledd: a szeretet nem pénzfüggő.”

the-bale-family_christmas

(Fotók: Dobos Imre, diy-enthusiast.com, nintendomaximus.deviantart.com, hongkiat.com)

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta