Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Hírek / Este 8 után is szabad a gazdi! – A kutyasétáltatás kivétel lesz

Este 8 után is szabad a gazdi! – A kutyasétáltatás kivétel lesz

A miniszterelnök Facebook-oldalán tett közzé egy videót arról, amiben a városi állattartók kapcsán egyeztet. Vagyis annak a kérdésnek a kapcsán, mi lesz a gazdik és kutyáik sorsa, ők kimehetnek-e az utcára kutyasétáltatás céljából este 8 óra után is?  

Ma éjféltől, amennyiben életbe lépnek a szigorítások, este 8 óra után kijárási korlátozás vonatkozik mindenkire. Kivételt eddig csak a munkába, illetve a munkából hazajárás, és az úgynevezett ‘kivételes esetek’ képeztek. Ezek közé most felkerült a kutyasétáltatás is!

Mint kiderült, az érintettetek köre igen nagy: másfél millió gazdiról, és legalább ugyanennyi kutyusról van szó. Orbán Viktor elmondta, hogy a kivétel részletszabályait az önkormányzatokhoz is eljuttatják!

Örülhetnek a gazdik! Este 8 után is utcára léphetnek kutyusukkal.

Kutyasétáltatás céljából este 8 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen tartózkodás azzal, hogy a kutyasétáltatás során a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely 500 méteres körzete nem hagyható el – írják a Magyar Közlönyben.

 

Az internet népe ebben is meglátta a lehetőséget!

A közzétett videó alatt az alábbi kommentek olvashatók:

Leleményes a magyar ember! Szomszéd kutyust is viszik majd sétálni.. Sőt kóbor kutyusoknak is lesz gazdájuk!

Szerintem a kutya menhelyek kiürülnek, kutyafuttatók megtelnek.. 😁😁 tuti lesz aki a plüss állatokat is elviszi sétálni.. 😂😂😂

Elég ha egy pórázt szerzek. Ha a rendőr megállít csak elkiáltom magam: Buksi, merre vagy?

Itt találjátok a videót!

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share