Mától tilos a haverokkal kosárlabdázni!

Rovat

Megosztás

Éjféltől életbe léptek az új szabályok. A nyilvános helyeken betiltották a csapatsportokat, köztük a kosárlabdázást is. Utánajártunk, mit is jelent ez?!

Új elemként megjelent, hogy a polgármesterek rendeletben határozzák meg a tízezer főnél nagyobb lakosságú településen azokat a közterületeket és nyilvános helyeket, ahol kötelező a maszk viselése. Sporttevékenység során, parkokban, illetve zöldterületeken a maszk viselése továbbra sem kötelező.

Kosárlabda a haverokkal?

Tilos közterületen, nyilvános helyen, valamint a sportpályákon a csapatsportok gyakorlása, különösen a labdarúgás, a jégkorong, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda. Ez alól kivételt képeznek a versenyszerűen sportolók számára tartott edzés és sportrendezvények .

Ez az jelenti, hacsak nem versenyszerűen sportolsz a haverokkal együtt, akkor bizony minimum 30 napra, de előreláthatóan hosszabb időre le kell mondanod a velük való kosarazásról, közös sportolásról.

Egyedül lehet kosarazni?

A kiadott rendelet szerint, a közterületen, a nyilvános helyen, illetve a szabadtéri sportpályákon az egyéni szabadidős sporttevékenység megengedett, különösen futás, gyaloglás, kerékpározás. Bár a kosárlabdázást nem sorolták fel erre példaként, sőt a tiltó listán szerepel, mivel csapatsport, úgy gondoljuk, ha szabadtéren (!) egyénileg sportolnál, akkor ez is lehetséges, na persze nem a szó szoros értelemben véve.

Amikor egyedül dobálsz a kosárra, akkor az nem számít kosárlabdázásnak, mivel nem csapattevékenység, hiszen a kosárlabdához ellenfélre van szükség (a meghatározása szerint: olyan labdajáték, amelyet két ötfős csapat játszik).

Tehát, ha egyedül mész le a szabadtéri pályára egy kosárlabdával a kezedben és dobálni kezdesz,  akkor azt inkább gyakorlásnak nevezhetjük, semmiképp sem kosárlabdázásnak, annak alapvető meghatározása szerint.

A Középsulisok vívtak már kosárlabdapárbajt! Emlékszel ki nyert?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a 200. részbe!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta