Esterháza a Bringaexpón – Bringázz a Fertő tó körül!

Rovat

Megosztás

Idén első alkalommal mutatkozott be a fertődi Esterházy –kastély a február 26. és március 1. között megrendezett Bringaexpon, hogy ezzel is népszerűsítse Magyarország egyik legjelentősebb örökségturisztikai helyszínét, és a Fertő tavi kerékpárturizmust. Az Eszterháza Központ standján február 27-én megrendezett sajtóeseményen L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára, valamint Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőbeszédet.

L. Simon László, aki maga is szenvedélyes bringás, beszédében a magyar kerékpárút-hálózat fejlesztésének kiemelt jelentőségét, és a fertődi Esterházy kastély mint örökségturisztikai helyszín fontosságát hangsúlyozta. A parlamenti államtitkár kiemelte, hogy a magyar kerékpáros turizmus fejlesztése stratégiai cél Magyarországon. Az elmúlt években szerte az országban nagy erőkkel indult részben nemzeti, részben Európai Uniós forrásból a bicikliút-hálózat fejlesztése, a magyar bickilút hálózatnak az Euro Velo hálózathoz való illesztése, és a nagy tavaink mentén a minél magasabb színvonalú infrastrukturális körülényeket nyújtó körgyűrűk létrehozása. Elmondta, hogy kormány belekezdett a Fertő tó körüli kerépárút magyar szakaszának korszerűsítésébe.

kerékpáros

Az államtikár kihangsúlyozta, hogy a kerékpárút hálózat fejlesztésének részben oka, részben következménye az, hogy az Esterházy Központ kiemelt turisztikai célpontnak minősül. Része az épített örökségnek, a benne megvalósuló kiállítások révén igazi ékköve a magyar kulturális és szellemi életnek. A Fertő tóhoz akár kerékpárral, akár anélkül látogatókat egy folyamatosan épülő, fejlődő kastély és kastélykert várja. Ez utóbbi különlegessége a romantikus hangulatú rózsakert.

Firtl Mátyás, a térség országgyűlési képviselője beszélt arról, hogy milyen fontos szerepet tölt be Esterháza a térség kulturális, gazdasági és közösségi életében.

L.Simon László,  a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az alábbi interjúban kifejtette a fertődi beruházás középiskolásokat érintő részleteit.

https://www.youtube.com/watch?v=0KM0KOVgn7A&feature=youtu.be

 

(fénykép: www.eszterhaza.hu)

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta