Ezt nézed:  / Divat/Életmód / Eszközök, amik nélkül már nem tudnánk élni

Eszközök, amik nélkül már nem tudnánk élni

A modern világban szinte már elképzelhetetlen, hogy bizonyos eszközök nélkül éljünk. Nagyszüleink korában még nem voltak jelen, ők mégis ugyanúgy felnőttek. A technika beleivódott az életünkbe, rengeteget változott a világ, és olyan új dolgok jelentek meg, amik végigkísérik az életünket és a jövőnkre is hatással vannak.

Telefon

front.956x538

A kapcsolattartás egyik legáltalánosabb eszköze. Évtizedek óta jelen van. Eredeti célja, hogy két fél egy időben tudjon beszélni egymással – távolságtól függetlenül. Előtte ugye csak a postán keresztül tudtak érintkezni egymással a személyek, így nagyobb távolságok esetében akár hónapokat is várni kellett a válaszra. A telefonnal mindezt felgyorsították. Ma már nem csak egy funkciója, hanem számtalan.

Internet

internet

Talán a legnagyobb robbanást produkálta. Sikere azóta is töretlen. Egyre több otthonba jut el, így lassacskán már mindenki számára elérhető lesz. Behálózza az életünket és ablakot nyit a világra. Rohamos tempóval terjedt el, és a jövőben még inkább nagyobb szerepe lesz.

TV

shutterstock_154257524-1280x960Szinte már kultikus eszköznek számít, ami összegyűjtheti a család apraja-nagyját. Néhány évvel ezelőtt még nagyobb szerepe volt. Az internet megjelenésével kissé háttérbe szorult. Még nem tudni, mit hoz a jövő, az is elképzelhető, hogy teljesen meg fog változni a tévézés szokása.

Közösségi kapcsolattartás

communityMára teljesen megszokottá vált, hogy bárhol és bármikor tudsz üzenetet küldeni ismerőseidnek/barátaidnak. Belegondoltál, hogy mennyire magadra lennél utalva, ha egyik pillanatról a másikra meg lennél fosztva ettől? Abszolút természetesnek tűnik, hogy a zsebedből bárkit elérhetsz.

Óra

old-time-clock

Felvetődik a kérdés, hogy ez mégis miért került fel a listára? Nos, nem konkrétan az óra, ami itt lényeges, hanem az idő. Ha belegondolsz, már mindenhova időre megyünk. Egy bizonyos időben kezdődik az iskola, időre kell csinálni feladatokat, szinte már minden ettől függ. Vannak meghatározott időpontok, amikor bizonyos helyeken kell lenned. Olyannyira e szerint élünk, hogy hajlamosak vagyunk ezt elfelejteni. Az idő betáblázza a mindennapjainkat, korlátok közé szorít. De mi történne, ha egyszerűen nem törődnénk vele? Ha akkor mennénk valahova, amikor éppen mi szeretnénk, hamar kialakulna a káosz. Évtizedekkel ezelőtt azonban ez nem volt így, csak a mai emberre jellemző ennyire, hogy egyes helyeken már-már másodpercre osztanak be bizonyos tevékenységeket. Így az egyik legnagyobb erővel bíró eszköz, ami nélkül nem tudnánk élni, az maga az idő lett.

 

Eszközök, amik nélkül már nem tudnánk élni
Tudnál élni ezek nélkül?