Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy már nem vagyok szűz?

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy már nem vagyok szűz?

Hidd el, a szüleid is paráznak az első szexuális együttléteden, nem csak Te! Csak ők lehet, hogy egy kicsit máson izgulnak. Nézzük, hogyan is enyhíthetnétek a téma körüli hatalmas feszkót!

Mitől fél a szülő?

Alapvetően a következő dolgok foglalkoztatják a szülőt, ha a gyermeke szüzességének az elvesztéséről van szó:

1. Ne essen senki teherbe vagy ne kapjon el valami bacit

2. Olyannak adja oda magát a gyereke, aki arra érdemes

3. Ne történjen meg túl korán (sem az ételkor, sem a kapcsolat idővonalának tekintetében)

 

Nyílt lapokkal

Tehát ha szeretnéd elmondani nekik, hogy a kiszemelteddel az eseményhez közeledtek vagy netán már meg is történt, akkor alapvetően a fenti témákra kell koncentrálnod a beszélgetésben. Ha vagytok olyan nexusban, hogy erről nyíltan beszéljetek, az a leghálásabb, hiszen akkor meg tudod őt/őket kérdezni arról, hogy szerintük mikor, tehát hány évesen normális elveszteni a szüzességet vagy szerintük hogyan érdemes védekezni.

Még ha meg sem fogadod a tanácsot, mert túl szigorúnak vagy óvó-védőnek találod a dolgokat és mondjuk az atom-brutál-extra-bebiztosított védekezési módszerek helyett Te csak egy gumit használnál, akkor is érdemes kikérni a véleményüket, mert ez nekik is fontos lehet, hogy el tudják mondani.

boy-and-girl

Upsz, véletlen van a pénztárcámban egy óvszer

Ha esetlen nincsen köztetek olyan viszony, hogy erről tudjatok beszélgetni, de mégis szeretnéd tudtukra adni azt, hogy akcióba lendültél, akkor válaszd azt az megoldást, amikor finom utalásokat adsz. Például egy megnyitott holnapot a szüzesség elvesztéséről vagy egy doboz gumit az ágyad mellett. Persze ezeket csak akkor érdemes bevetni, ha tudod, hogy nem fognak kibukni tőle, csupán tájékoztató jelleggel bír a dolog, mindkét fél számára.

Vagy ne tégy semmit

Ha egyáltalán nem tudod, hogy mondd el, akkor azt is választhatod, hogy nem mesélsz erről. Előbb-utóbb úgyis rákérdeznek vagy sejteni fogják. Nem vagy köteles beszámolni, de azért persze jobb, ha tudnak a gyerekükről. Csak úgy nagyjából. 🙂

Hogy mondjam el a szüleimnek, hogy már nem vagyok szűz?
Te melyiket választanád?