Eszti sportos lány, igazi vagány! Elfér a sport és suli egymás mellett?

Rovat

Megosztás

Szeretsz sportolni, de sok a tanulnivaló? Középsuli Eszti ezt megoldotta. Íme, pár ötlet, ami lehet megoldás a problémádra.

Ez a kérdés több mindentől függ

  • mennyire nehéz középsuliba jársz,
  • mennyi időt vesz el a szabadidődből tanulással vagy egyéb tevékenységekkel a suli, és mennyire engedékeny veled szemben
  • mennyi időt vesz el a sport a szabadidődből.

Azt mondják, lehetetlen nem létezik, az embernek arra van ideje, amire szakít. Ez valóban így van. Egy sportoló nem szoríthatja háttérbe a tanulmányait, de ha a tanulást választja az edzés helyett, akkor teljesítménye csökkenni fog. Ha utóbbit szeretné elkerülni, akkor bizony a tanulás rovására megy, és jönnek a rossz jegyek.

Mit tehetünk ilyenkor?

Középsuli Eszti futballozni és táncolni jár, szabadidejében sokat tanul és színészkedik is. Azért, hogy ne rontson a suliban, és minden beleférjen az idejébe, le kellett mondania arról, hogy a felnőtt focicsapatban játsszon, maradt az utánpótlás csapatban. Nehéz döntés lehetett lemondani egy ilyen lehetőséget. De ha megoldhatatlanul sok a teher, valamiből engedni kell. Eszti ezt megoldotta, és láthatjuk milyen jól tette, hiszen a sorozat energikus és vagány karaktere, egy testhezálló, sportlady szerepben.

Forrás: ask.fm
Forrás: ask.fm

 

Nem minden esetben kell visszavenni a sportolói igényekből. Vannak olyan iskolák, ahol alkalmazkodnak a középsulisok mozgási igényeihez, és lehetőséget biztosítanak tehetségük kibontakoztatására. Beszélj a szüleiddel és az osztályfőnököddel! Előfordul, hogy a sportoló diák engedményeket vagy egyéni lehetőségeket kap, hogy teljesíthesse a tanulmányi kihívásokat is, más időpontban. Ezenfelül, ha valaki ennyire sportcentrikus, ott vannak még a sportiskolák, melyek főként erre építenek.

Úgy gondolod, ha kijártad a középsulit, majd elkezdesz sportolni, és sokkal több időt szánsz majd rá mint valaha?

Ha most nem sportolsz, később hiába próbálkozol. Csak egyszerű hobbiként űzheted, ha túl későn kezded. Egy felnőtt sokkal nehezebben tanul meg új mozgást. Nem beszélve arról, hogy sokkal több elfoglaltságod lesz! Tehát ez nem lehet kifogás a mozgás ellen.Ha van egy álmod, és abba a sport is jelen van, ne add fel, akkor sem, ha nehezen megoldható. Középsuli mellett is lehet sportolni!

 

Suli és sport
Te össze tudod egyeztetni a sulit a sporttal?

 

Borítókép: biztositarsmagazin.hu

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta