Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Év Tanára-jelölt: Basa Tünde

Év Tanára-jelölt: Basa Tünde

Basa Tündét diákjai jelölték az Év tanára díjra. Tünde magyart tanít a Galgahévízi II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában.

Nyelvtant és irodalmat tanít az iskolánkban a diákoknak. Nagyon jól magyaráz, vele élvezet megtanulni mindent. Támogat minket mindenben, nagyon kedves.

-írták diákjai a tanárnőről.

Ismerjétek meg Tündét!

Basa Tünde vagyok, 2018 óta tanítok magyar nyelvet és irodalmat. Valkón kezdtem a pályámat, majd 2005-től Galgahévízen a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában dolgozom. 2017 óta intézményvezető helyettesként. Jelenleg a BME hallgatója vagyok, a másoddiplomámon dolgozom, vezetőképzőbe járok és szakvizsgázom.

Felsős tanárként nagyon fontosnak tartom a csapatmunkát, különös tekintettel, az alsós kollégákkal való együttműködést, hiszen tőlük vesszük át a tanulókat, ők azok, akik négy éven keresztül nevelik és tanítják őket. Szerencsés ember vagyok, mivel olyan emberekkel dolgozhatom együtt, akik értékeket adnak át a gyerekeknek, amire utána lehet építeni.

dav

A tanár feladata nagyon összetett, hiszen a tanítás mellett a gyerek pszichológusa, programtervezője és még sok egyéb tisztséget is ellát. Ezek elengedhetetlenek ahhoz, hogy közöttük bizalmi viszony alakuljon ki. Ezek a tényezők együttesen vezethetnek odáig, hogy a kisdiákból gondolkodó fiatal váljon, aki képes arra, hogy döntéseket hozzon a saját életében. A legnehezebb feladatnak azt érzem, amikor el kell engedni a gyerek kezét és meg kell bízni annyira benne, hogy képes önállóan, egy másik intézményben megállni a helyét és tovább vinni azokat az értékeket, amiket az évek alatt átadtunk neki. Tulajdonképpen ez igazol minket, tanárokat. A kínos helyzeteket úgy gondolom, hogy a legjobb a helyén kezelni, vagyis gyorsan lereagálni és őszintén kibeszélni. A gyerekek szocializációja sok olyan helyzetet generál, amit később az életben is tapasztalni fog, ezért ezeket is tanulni kell.

A legnagyobb sikernek azt élem meg, amikor az elballagott diákjaim örömmel jönnek később vissza, és a sikereikről mesélnek, vagy kiemelik őket tudásuk, munkájuk alapján. Természetesen ezért sokat kell dolgozni, szerencsére a környék legjobb iskoláiból kapunk erről visszaigazolást.

Azt érzem, hogy engem a munkám motivál a mindennapi életben és mivel a fiatalok között élek, ez adja a lendületet a feladatokhoz.

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share