Evészavar, falási rohamok, Búzás Andris mindent bevallott!

Rovat

Megosztás

Gyermekkori traumák, mindennapos idegeskedés okozta stresszevés, mely Búzás Andris életében is jelen van, osztotta meg követőivel YouTube csatornáján. Mi okozta mindezt? Mit tehetünk ellene? Erről mesél nekünk!

Andris már gyermekkorában is küzdött a kilókkal, elmondása szerint akkor még nem tudta, mitől eszik olykor kétszer annyit, mint előtte, nem is gondolt bele, mi okozhatja a problémát. Mi az oka, amiért nem sikerül neki egyetlen diéta sem? Mindenre választ kapunk youtuberünktől legújabb videójában.

„Nagyon szívesen belemenekülök abba, hogy eszem!”

Gyermekkorában Andrist vizilabdára járatták a szülei, mondván, egészségesnek szerették volna tudni gyermeküket. Alapvetően ez egy jó dolog, viszont influencerünk nem szerette, sőt abba akarta hagyni, de sosem tudta igazán megindokolni, mi az oka, éppen ezért édesanyjáék tiltakoztak ez ellen. Sosem szerette fiúkkal körbevenni magát, mindig is lány barátai voltak, itt kezdődött minden 12 évesen. Az edzéseken ért traumákat megpróbálta evéssel feldolgozni, ahogy ő fogalmaz, az étel számára safeplace, amikor is nem gondol semmi másra, csak azokra a pillanatokra, amíg tart az étkezés. Közben egy Netflix sorozat rész, egy-egy YouTube videó, majd amikor vége a szertartásnak, ismét kezdené elölről. Akkoriban persze nem tudatosult benne, ma már pontosan érzi, ha jelez a szervezete, stresszevésre van szüksége.

„13 évesen tudni, hogy egy almában hány kalória van, nem gondolom, hogy egészséges!”

Az általános iskola 7. osztályos diákja édesanyjával közösen döntött úgy, le kell fogynia, így egy orvos által összeállított étrend alapján étkezett Andris, ami sikeresnek bizonyult, ugyanis lefogyott 16 kg-ot körülbelül 4-5 hónap alatt. Folyton lecsekkolta, mi hány kalória, megeheti-e vagy sem, ami lelkileg eléggé kikészítette őt, meséli a videóban. Elmondása szerint inkább csak tünetet kezeltek, mintsem a valódi problémát, amit fel kellett volna dolgozni.

„Mai napig azzal dolgozom fel a traumáimat, Hogy többet eszem!”

Teljesen tudattalanul ugyan, de így próbálja meg feldolgozni problémáit a mai napig is. Olyankor többször szeretné kizárni a világot, csak a kajával és magával foglalkozni. Ez az oka annak, hogy visszahízta azokat a leadott kilókat, sőt több is jött vissza. Nem értette, miért ingadozik ennyire a súlya, elmesélte, minden egyes nap, amikor vége lett a sulinak, csak arra várt, hogy végre bemehessen a KFC-be. Ezt követte egy hatalmas trauma, melyet nem fejtett ki bővebben a videóban, ahogy ő fogalmaz, még nincsen teljesen készen arra, hogy megossza a világgal a történéseket, de annyi bizonyos, ekkor jött rá, változtatnia kell az életén!

„Napi 1-szer ettem 3 hónapon keresztül!”

Hiába a durva diéta, a sok kg fogyás, ez egy ördögi kör, éppen ezért nem tud véglegesen életmódot váltani a mai napig. Tudja, mire lenne szüksége, és van elképzelése a jövőre nézve, mik azok a lépések, melyeket meg kell tennie ezügyben, de még úgy érzi, nincs készen arra, kiteregesse egy szakembernek magánéletét.

Te mit tennél ilyen esetben? Ha magadra ismersz, tüneteket észlelsz, szakember segítségén érdemes elgondolkoznod!

Ezt olvastad már?

Főkép: facebook.com

Képek: facebook.com; pixabay.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta