Ezt nézed:  / Hírek / Suli / A hétfő a magyarérettségiről szólt! Hírfolyamunkban áttekintheted az eseményeket!

A hétfő a magyarérettségiről szólt! Hírfolyamunkban áttekintheted az eseményeket!

Nyolc órakor elstartol az érettségi. Hírfolyamunk folyamatosan frissül, kövessétek az újdonságokat! Közzétesszük a feladatokat is, és érettségiző diákok véleményét is olvashatjátok nálunk!

20: 00

Az emelt szinten vizsgázó középiskolások szerint ők jobban jártak, mint középszinten vizsgázó társaik. Itt találhatod meg az emelt szintű feladatsort.

17:00

A Magyartanárok Egyesülete szerint az idei magyar érettségi feladatok érdekesek, igényesek, de az összehasonlító verselemzés kivételével meglehetősen nehezek voltak. Olvasd el itt, mit mondott Arató László, a szervezet elnöke.

16:30

Íme, a magyarérettségi szövegalkotási feladatai!

16: 00

Holnap matekérettségi! Olvasd el egy szaktanár tippjeit!

15:00

Nem minden diák a novellaelemzést választotta, noha a szakértők szerint azzal lehetett biztosra menni. Itt olvashatjátok a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola növendékeinek élménybeszámolóit.

11: 00

Az Eduline.hu információi szerint Grendel Lajos A modern magyar irodalom története című irodalomtörténeti munkájának bevezetőjét kapták a középszinten érettségizők szövegértési feladatként. A bevezető rövidített változatával kapcsolatban kaptak a diákok szövegértési feladatokat. Összesen 12 kérdésre kellett válaszolniuk. Itt olvashattok bővebben a témáról.

10:30

A középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgára váró diákok a budapesti Tanext Akadémia Szakközépiskola, Szakiskola és Speciális Szakiskolában (MTI)

érettségi_kép2

 

érettségi_kép

09:30

OLVASD EL A TÉTELEKET ITT! Bodor Ádám, Jékely Zoltán, Seneca, Tóth Árpád és Grendel Lajos művei vannak idei érettségi középpontjában!

08:50

Az eduline.hu forrásai szerint az idei év szövegértési feladata Grendel Lajos A modern magyar irodalom története című irodalomtörténeti munkájának bevezetőjének szövegére alapult.  Az írás 2010-ben jelent meg.

08:40

A köznevelési államtitkárság tájékoztatása szerint magyar nyelv és irodalom tárgyból középszinten 1 174 helyszínen 77 975 vizsgázó, emelt szinten 50 helyszínen 1 904 vizsgázó tesz érettségit. (forrás: MTI)

Debrecen érettségi

Diákok a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a debreceni Tóth Árpád Gimnáziumban.

07: 50

Nyolc órakor elstartol az érettségi. A 240 perces vizsgán a diákoknak egy 60 perces szövegértési, és egy 180 perces szövegalkotási feladatot kell megoldaniuk. A jó szövegértés 40 pontot érhet, míg a szövegalkotási feladat 60 pontot érhet., ami három elemből tevődik össze.  A tartalomra 20, a szerkezetre és a felépítésre 20, a nyelvi minőségre szintén 20 pont jár. A helyesírási hibákért maximum 15 pontos levonás járhat, míg a rendezetlen íráskép 3 pont veszteséget okozhat.

07: 40

Az Oktatási Hivatal adatai alapján ez a 22. vizsgaidőszak a 2005-ben bevezetett kétszintű vizsgarendszerben.  1172 vizsgahelyszínen zajlanak majd az érettségi vizsgák. Az érettségizők közül több mint 79 000 „végzős” középiskolás az, aki ebben a vizsgaidőszakban tesz ún. „rendes” érettségit, azaz szerezhet érettségi bizonyítványt. Rajtuk kívül még – vizsgarendszer által nyújtott lehetőségekkel élve – mintegy 36 300 fő tesz legalább egy vizsgatárgyból valamilyen fajta érettségi vizsgát, azaz összesen mintegy 115 300 fő érettségizik ebben a vizsgaidőszakban.

 

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share