Ez a siker 12 titka!

Rovat

Megosztás

1. Ébredj a kakasokkal!

Korán ébredni nem jelenti automatikusan, hogy fáradtan kóvályogsz egész nap, épp ellenkezőleg. Ha korábbra állítod be az ébresztődet, korábban is fekszel le aludni, beállsz egy rutinos éjszakai alvásra, ennek következtében pedig sokkal produktívabb, termékenyebb, aktívabb leszel nappal.

2. Készíts listát!

A legkönnyebb kifogás halogatni valamit, ha azt mondjuk nincs rá időnk. Pedig mindenre lehet időt szakítani, mindez csak tervezés és szelektálás kérdése. Tehát készíts listát, akár naponta és írd fel a legsürgetőbb dolgokat, amiket aznap el kell végezned

3. Tervezz!

Légy önmagad főnöke és ne engedd, hogy a napi teendőid elhatalmasodjanak rajtad. Inkább te parancsolj nekik. Mindig tudd, hogy mit fogsz tenni az éppen megoldott naprendi pont után és lásd át az egész napodat. Így nem érhetnek se csúszások, se meglepetések.

4. Nyújts!

Ez elsőre kissé meglepően és viccesen hangzik, de valóban azt kell érteni rajta, amit gondolsz: nyújts. A rendszeres nyújtás ugyanis reggelente felráz, napközben felfrissít, jótékony hatása van a hosszadalmas ülés által kiváltott nyak-és hátfájdalmakra is.

5. Hallgass podcast-et!

Cseréld le az olyan sehová sem vezető, viszont rengeteg értékes időt felemésztő elfoglaltságokat mint a sorozat darálás, a facebook pörgetés vagy az internet szörfölés. Helyette használd ki a szabad idődet és fordítsd azt is a javadra. Hallgass olyan podcast-eket, amelyekből tanulsz valamit, amelyek inspirálnak vagy pozitívan befolyásolják a jellemfejlődésedet.

music selena gomez selena selena gomez s believe

6. Meditálj!

A rendszeres meditáció manapság már nem valami divatos, új hullámos humbug, hanem olyan üdítő és hasznos napi rutin, ami segít elfogadni az életben bekövetkező történéseket, békét lelni a jelenben, hálásnak és kiegyensúlyozottnak lenni.

7. Olvass!

Mikor volt utoljára igazi, lapozható, beszippantható illatú, zizegő lapú könyv a kezedben? Olvasni szórakoztató, hasznos és inspiráló. Elég csak 10-20 oldal lefekvés előtt, szünetben, utazáskor. Sokatmondó, hogy a világ olyan sikeres emberei, mint pl. Mark Zuckerberg is évente több száz könyvet is elolvasnak.

8. Írj!

Nem kell rögtön a generációd következő korszakalkotó regényét letenned az asztalra. Csak írj, ha kedvet érzel hozzá vagy inspiráció ért vagy csak nyomaszt valami. A rendszeres írás inspiráltabbá, elégedettebbé, nyugodtabbá tesz. Próbáld ki!

person write calligraphy pens handwriting

9. Fogalmazd meg a legfontosabb feladatodat!

Rendszeresen tudatosítsd magadban a legfontosabb céljaidat és vizualizáld mi az, amit el szeretnél érni.  Építsd fel magadban azt is,  hogy milyen út vezet el ehhez a célhoz, milyen lépcsőket kell megmásznod az elérése érdekében.

10. Tréningeld magadat!

Néha nem árt, ha saját magad edzője vagy. Egy kis lelkesítő beszéd átsegít a kétségekkel teli lelki válságokon és sokkal könnyebben lendülsz előre az önbizalommal, inspirációval, energiával, lelkesedéssel teli önmagad felé!

11. Vizualizálj!

“Az elme minden. Amit elképzel az meg is valósul.”  Ezek Buddha szavai. Elképzelni valamit, amit meg fogsz tenni vagy el akarsz érni, nagyban hozzá járul a vágyott sikerhez. A mentális felkészültség, a koncentráció, a szellemi fókuszáltság megelőzi a gyakorlati megvalósítást, amely nélkül nincs győzelem.

12. Eddz!

Fuss, jógázz, próbáld ki a TRX-et, teniszezz vagy focizz. Találd meg azt a mozgásformát, ami a legtesthezállóbb és űzd rendszeresen. A testmozgás testi-lelki pozitívumai mindenki számára nélkülözhetetlenek.

Okkult Motion Pictures black and white vintage okkultmotionpictures chair

A siker 12 titka
Mikor írtál utoljára listát a tennivalóidról?

Képek: giphy, huffingtonpost

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta