Ezek a szakmák népszerűek a koronavírus-járvány óta

Rovat

Megosztás

A Profession.hu megvizsgálta, hogy melyek voltak a legkeresettebb szakmák Budapesten és az egyes régiókban a koronavírus válság előtt és az egyes hullámok alatt. Ebből kiderült, mik a népszerű szakmák a munkavállalók és a munkaadók körében!

2020 márciusa óta, vagyis a koronavírus-járvány kitörését követően a könnyen betölthető, kevesebb szaktudást igénylő állások, és az adminisztratív pozíciók felé tolódott el az érdeklődés.

Futárnak, bolti eladónak, adatrögzítőnek jelentkeznek a legtöbben.

2020 novemberétől 2021 márciusáig a legnépszerűbb pozíciói a fővárosban a recepciós (ebben az esetben a kevés meghirdetett helyre nagyon sokan jelentkeztek), a gépjárművezető-sofőr-futár, a titkár-titkárnő, a takarítás-tisztítás és a bolti eladó-pénztáros voltak.

Vidéken ugyanebben az időszakban adatrögzítőnek, területi képviselőnek, adminisztrátor-dokumentumkezelőnek és szakmai asszisztensnek jelentkeztek a legtöbben.

Az állásportál azt is megvizsgálta, mely pozíciókra adták fel a legtöbb hirdetést a cégek, azaz melyek voltak a legkeresettebb szakmák!

Programozó és bolti eladó a legkeresettebb szakmák között.

Az első hullám alatt a top kategóriákban találjuk a programozást és fejlesztést, könyvelést, bolti eladó-pénztárost, a projektmenedzsmentet és a villamosmérnököt.

A második-harmadik hullám idején erre a listára felkerültek az adminisztrátorok és dokumentumkezelők. Érdekes, de egyáltalán nem meglepő, hogy míg Budapesten a bolti eladó az első hullám idején a tíz legkeresettebb szakma között volt, a második-harmadik hullám idejére lekerült a listáról.

Ezzel szemben vidéken a bolti eladók-pénztárosok az első hullám alatt is maradtak a legkeresettebb foglalkozások listájának első helyén, majd az egyéb szakmunka, a betanított munka, az anyagmozgatás és a gépkezelő követték.

A második és harmadik hullám alatt első helyre került a betanított munka, a másodikra pedig a gépkezelő. A bolti eladó-pénztáros a harmadik helyre csúszott, végül az anyagmozgatás és az egyéb szakmunka zárja a legkeresettebb szakmák sorát.

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta