Ezt nézed:  / Hírek / Ezek az otthoni karantén szabályai!

Ezek az otthoni karantén szabályai!

Az operatív törzs tájékoztatójában elmondta, akik koronavírus-tesztje pozitív, ugyanakkor nem rendelkeznek súlyos tünettel, azok számára otthoni karantént is elrendelhetnek. Viszont ebben az esetben is vannak olyan szabályok, amiket az otthonmaradóknak be kell tartaniuk!

Az otthoni karantén alapvető szabályai:

  • Nem hagyhatjuk el az otthonunkat!

Vagyis semmikor, még rövid időre sem! Nem ugorhatunk le a boltba se.

  • El kell különülnünk, amennyire csak tudunk!

Használjunk külön evőeszközöket, amiket külön kell mosogatni is. Külön mossuk a ruháinkat 60 fokon.

  • Gyakran takarítsunk,  fertőtlenítsünk!

A vírus érzékeny kórokozó, a környezetben gyorsan elveszíti a megbetegítő képességét. Már 50-60 fokon el is pusztul. Érzékeny a klórtartalmú fertőtlenítőszerekre. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor virucid hatóanyagú fertőtlenítőszert használjunk.

  • Tartsuk be a köhögés és tüsszentés etikett szabályokat!

Minden esetben használjunk papír zsebkendőt. Egy használatot követően pedig (lehetőségeinkhez mérten) szabaduljunk meg tőle. Hogyan?

  • Használjunk dupla falú zsákot a szemétnek!
  • Gyakran mossunk kezet

Amint a tájékoztatóban is elhangzott: nem minden beavatkozáshoz szükséges ugyanolyan védelem. A betegellátási pontokon rendelkezésre állnak a megfelelő védőfelszerelések. A kialakult nemzetközi helyzet befolyásolja ugyan az eszközök beszerzését, hiszen minden országnak most ezekre van szüksége,  ugyanakkor folyamatos az ellátás. Így, ha kórházi ellátásra szorulnánk, fel vannak rá készülve.

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share