Ezek a legnépszerűbb nyári táborok

Rovat

Megosztás

Még mindig nincs késő nyári tábort keresni magadnak! Szerencsére olyan széles skálán mozog a táborok tematikája, hogy biztosan találhatsz olyat, amiben kedvedet leled, legyen az festőtábor, sporttábor vagy élménytábor. Ha nincs ötleted, merre indulj, nézd meg a Táborfigyelő összesítését – az infografikákból megtudhatod, melyek voltak a leginkább népszerű nyári táborok az elmúlt években.

Mikor és hol?

Azt gondolnánk, hogy a városiak nyáron valahova nagyon messzire mennének szívesen, kiszabadulnának a betondzsungelből, és hegyekben, folyók, tavak mentén töltenék a meleg napokat. A statisztikák azonban, meglepő módon mást mutatnak: a táborozók legnagyobb százaléka (38%) Budapestet választja inkább. Ezt követik a Pest meggyei települések 20%.kal, a Veszprém megyeiek 17%-kal, valamint szintén a legnépszerűbb desztinációk közé tartoznak még Bács-Kiskun megye települései is, 16%-kal.

Ami az időszakot illeti, a júniusi hónapban indultok el a legtöbben (37%), majd július és augusztusban egyre csökken ez az arány (34% és 29%).

tabor_nepszerusegi_jelentes_2014_blokk_2_kedveslt_idoszakok_foldrajzi_eloszlas

Milyen táborokat választotok?

A legtöbben a kalandtáborokat választjátok, ahol az élményszerzés van fókuszban, pl. gokartozás, strandolás, kirándulás (22%). 13%-otok megy sporttáborba, és ebben azok is benne vannak, akik pusztán kedvtelésből sportolnak, és nagy az év közben is űzött sport edzőtáborába mennek. Szerencsére, sokan mentek nyelvi táborokba is, ennek hasznosságáról olvashattok korábbi cikkünkben. Ezeket követik sorban a tánctáborok, készségfejlesztő táborok, kézműves és vizes táborok.

tabor_nepszerusegi_jelentes_2014_blokk_3_tabor_tematika

Mennyi az annyi?

Az árat természetesen az is befolyásolja, hogy ott alvós vagy nem ott alvós táborról van szó. A napközis táborok ára átlagosan 18 ezer forint körül mozog hetente, ezért ezeknél gyakran több hétre is maradnak. Ennek ellenére az ott alvós táborok továbbra is vezetik a mezőnyt, 59%-otok választja ezt a típust, ami árban pedig kicsivel magasabb: 30 ezer forint körül van.

tabor_nepszerusegi_jelentes_2014_blokk_4_tabor_tipus_es_atlagar

Forrás: taborfigyelo.hu

Kép: popculturenerd.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta