Ezek a tiltólistás dolgok otthoni karantén alatt!

Rovat

Megosztás

A távoktatás még csak egy hete tart, de fontos beszélnünk róla, mikre érdemes odafigyelni, ha az ember huzamosabb időt tölt a saját otthonában bezárva! Lássuk, mik a tiltólistás dolgok otthoni karantén alatt!

I. PÁNIKKELTŐ HÍREK FIGYELÉSE

A koronavírus megjelenése óta folyamatosan informálva vagyunk a történésekről és ezzel egy időben állandó jelleggel jelennek meg rémhírek és pánikkeltő cikkek. Fontos, hogy meg tudjátok különböztetni a hivatalos és a nem hivatalos bejelentéseket! Itt vannak az egyszerű tippjeink álhírek ellen!

Az operatív törzs által adott naprakész információkat érdemes figyelni és követni, azonban a TÖBBIT ENGEDD EL! A felesleges, forrás nélküli cikkek olvasgatása helyett, inkább töltsd el hasznosan a napodat!

II. ÁLLANDÓ ZABÁLÁS

Unalom, unalom és unalom! Természetesen a távoktatásnak is vannak hátrányai, például, hogy nem találkozunk a barátainkkal/osztálytársainkkal. Emiatt sokkal kevesebb inger ér minket a hétköznapokban és képesek vagyunk az időérzékünket is elveszíteni. Összefolynak a napok és unalmassá válik még az is, amit előtte annyira élveztünk csinálni. Az unalom pedig társa az elhízásnak és az állandó jellegű zabálásnak.

Ilyenkor érdemes megnyomni a STOP gombot és figyelmeztetni magad: nem vagyok éhes, csak unatkozom! Csinálj helyette bármi mást és ne nassold el a harmadik zacskó chipset – akkor sem, ha még bőven van otthon, mert felkészültél az otthoni karanténra!

III. BEFORDULÁS

Természetes, hogy az összefolyt napok és az unalom hatására van ideje az agyadnak végre olyan dolgokon is gondolkozni, amiken amúgy a hétköznapi, rohanós napokon nem lenne lehetősége. Persze egy idő után a negatív dolgokon való kattogás okozhat egy depressziós szakaszt az életedben, amivel viszont nehéz megbirkózni!

Elsősorban hidd el, NEM VAGY EGYEDÜL! Ilyenkor hasznos keresni egy olyan dolgot, ami leköt és szereted csinálni. Akár olvasással, akár egy kis otthoni testmozgással, – a lényeg – hogy tereld el a figyelmed a rossz dolgokról!

IV. EGÉSZ NAPOS TUNYULÁS

Az előbb leírtak okaként pedig tökéletes idesorolni az egész napos tunyulást. Ezt mindenképp FELEJTSD EL! Próbáld tartani a napi rutinodat és ha kicsit is kezd sok lenni egy adott tevékenység, azonnal válts! Például takarítsd ki a szobád ahelyett, hogy kényelmesen elmajszolnád a maradék csokidat a kedvenc sorozatod nézése közben!

GIFek forrása: GIPHY

Tiltólistás dolgok otthoni karantén alatt.
Te mivel ütöd el az unalmas óráidat?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta