Ezekre az egyetemekre a legnehezebb bejutni

Rovat

Megosztás

Július 26-án jelentik be a ponthatárokat, így lesz ok az izgalomra. Évről évre diákok tízezrei jelentkeznek valamilyen felsőoktatási intézménybe, ahol tanulni szeretnének. A ponthatárok magasak és vele együtt az elvárások is azok. Ezek azok az egyetemek, ahova a legnehezebb bekerülni:

 

Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar

6708-an jelölték meg, első helyes jelentkezők alapján pedig 4208-an. Ide évek óta több ezren szeretnének bejutni, hiszen a Corvinus nagyon elit egyetemnek számít. Aki itt végez, egy nagyon elismert diplomát tudhat a magáénak.

 

Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar

A pénzügy mindig is a sor elején állt. Rengetegen foglalkoznak ezzel a mindennapokban, és tudni kell róla, hogy aki megszerzi azt a tudást, ami szükséges, hogy később boldogulni tudjon, az később sokszorosan kamatoztathatja azt. Nem véletlen hát, hogy 5689-en szeretnének itt tanulni.

 

ELTE Bölcsészettudományi Kar

Rendszeresen benne van a legjobbak között. Idén 4844-en szeretnének ide felvételt nyerni. A bölcsészettudomány egy nagyon nehéz, ám annál értékesebb tudást ad. Az élet számos területén helyt lehet vele állni és mindenhol elismerik.

 

Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar

2245-en szeretnének ide jönni. Ez a neves egyetem szintén az elsők között van. Páratlan egészségügyi ismeretekkel gazdagítja a hallgatókat, valamint innen kikerülve megbecsülik az embert. Nagy követelményeket támasztanak a leendő hallgatóik iránt, valamint rengeteget kell tanulni. Így a kikerült diákok egy biztos tudásnak lehetnek később a birtokosai.

Ezekre az egyetemekre a legnehezebb bejutni
Szeretnél egyetemre, vagy főiskolára menni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta