Miért múlik el a rózsaszín köd?

Rovat

Megosztás

Ohh, az a bizonyos rózsaszín köd. A kapcsolat legjobb része az első pár hét. Amikor legszívesebben le se szállnál a párodról, percenként mondanád neki, hogy szereted, nem bírod elengedni a kezét, fülig ér a szád, ha csak rá gondolsz. Egy idő után azonban ez a lelkesedés alább hagy, amit sokan sajnálunk, de higgyétek el, ez csak megerősíti a szerelmet.

Tizenhat éves voltam, amikor először beleszerettem valakibe, aki viszonozta az érzéseimet. Ekkor találkoztam először a rózsaszín köddel, ami körülbelül fél évemet dobta fel. Egész nap csak a szemeibe akartam nézni, miközben simogatom a haját és az arcát, érezni az illatát, bámulni a mosolyát. Akkor jöttem rá, hogy értékes vagyok és létezik olyan fiú, akinek én vagyok a világ közepe.

Hat hónap után jött az első csapás: amikor annyira megharagudtam rá, hogy meginogtak az érzelmeim. Akkor még nem tudtam, hogy nem lesz örökké izgatottság és pillangóröpködés, ezért ez egy picit sokkolt. A kapcsolatunk laposan ment tovább. Egyszerűen beleszoktunk az egészbe. Nem én akartam így, alakult ez magától. Ezt a felismerést mindenki átéli az első párjánál, de nem kell megijedni tőle. Nem rossz ez, csak egy egyszerű fordulópont. Ilyenkor jössz rá, hogy csak egy fellángolás volt-e, vagy átalakul egy mély kötődéssé. Most már látjátok egymás hibáit, észreveszitek a rossz tulajdonságokat, összekaptok, olykor nagyokat veszekedtek, de a szeretet megmarad, sőt, egyre nagyobb mértékben épül a szívetekbe.

Miért múlik el?
Ajj, olyan jó ez az időszak, miért ne tarthatna örökké? Na, azért, mert akkor beleőrülnél. A szervezeted nem bírja sokáig a szerelmet. Bár évekig érezheted, de a rózsaszín izgatottság és heves szívdobbanások nem tesznek jót, a tested védekezik és leáll néhány hét vagy hónap után. Arról nem is beszélve, hogy minél több időt töltesz együtt a pároddal, annál inkább megismered minden oldalát. Ott voltak ezek az elején is, de nem érdekelt. Amiket korábban cukinak találtál, később idegesíteni fog, esetleg össze is veszel vele emiatt – pedig úgy álltál hozzá, hogy elfogadod olyannak, amilyen, hiszen tökéletes.

De tökéletes férfi és nő nem létezik. Ideális társ viszont igen. Ha megtaláltad, ne engedd el, akkor sem, ha nem lángolsz örökké. A rossz tulajdonságai is hozzátartoznak, ő pont ettől valódi ember.

Írta: Czár Fruzsina

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta