Ezektől a dolgoktól meg kell szabadulnod!

Rovat

Megosztás

“Engedd el!” Ez a mondás minden élethelyzetben tökéletesen megállja a helyét. Így van ez a hasznosnak ítélt, de valójában totál felesleges holmik esetében is. Persze az ember szeret gyűjtögetni és hajlamos is felhalmozni egy rakás dolgot, amiket aztán a legtöbb esetben soha, ismétlem soha nem fog használni.

 

Biztosan neked is van olyan fiókod, amiben csak gyűlnek és gyűlnek az értelmetlen kacatok, amiknek a feléről már azt sem tudod, mire is lehetett őket egykor használni, igaz?

Engedd el őket! Vegyél egy nagy levegőt, nézz szét a lakásban, borogasd ki a szekrényeket, nyisd fel az ágy alá elrejtett tárolódobozokat, és szabadulj meg a felesleges holmiktól!

Ruhák és kiegészítők

Azokat a ruhákat és kiegészítőket, legyen szó táskáról, kalapról vagy ékszerekről, amiket már egy éve  nem vettél fel, selejtezd ki! Hidd el, ha eddig nem éreztél késztetést arra, hogy az utcára menj bennük, ezután sem fogsz! Kivéve persze a kosztümöket, öltönyöket és egyéb elegáns vagy különleges darabokat, amiket nem mindennap hord az ember. Ha megvagy a szelektálással, a holmikat adományozd el egy szeretetotthonnak vagy dobd be egy adománygyűjtő ládába!

Fotó: Getty Images

Elektronikai cuccok

Az okostelefonokban ma már nagyrészt minden benne van, amire korábban külön elektronikai eszközök specializálódtak. Éppen ezért rengetek ilyen eszköz képez felesleget, a telefonokról nem is beszélve, amelyek élettartama nagyjából két év. Szedd össze a régi fényképeződ, a Nokia3310-esed, fogd meg a kábeleket, amikhez már nincs eszköz, csavard össze a rossz fülhallgatód és mehetnek az elektronikai hulladékok közé! Ha van még olyan eszközöd, ami működik, érdemes megkeresni szaküzleteket, akad, ahol még pénzt is kaphatsz egy-egy elektronikai kütyüért!

Fotó: itpro.co.uk

Halott növények

Hiába igyekeztél nagyon jó kertész lenni, de túlöntözted, sokáig állt a napon, kevés volt neki a fény vagy megdézsmálta a macska, egyre megy! Meghalt a növénykéd, innentől kezdve konkrétan már csak porfogó szerepet lát el, hiszen még csak nem is esztétikus! Sirasd el, aztán vedd le a polcodról vagy szedd be az erkélyről, és ha lehetőséged van rá, komposztálj! A halott növény helyére szerezz be egy újat, de előtte tájékozódj annak ideális tartási körülményeiről!

Fotó: dairyofdennis.com

Lejárt kozmetikai termékek

Minden sminkcuccnak és kozmetikai terméknek van szavatossági ideje, amelyet a gyártók nem hasraütésszerűen találnak ki. Odáig még oké, hogy a szempillaspirál beszárad vagy a rúzs csomós lesz, de a lejárt termékek használatával az egészségedet is veszélybe sodorhatod: begyulladhat a szemed, pattanásos lehet az arcod, viszkethet a bőröd. Ha van egy termék, amit nem használsz, még a lejárat előtt ajándékozd el! Másoknak örömet okozol vele, neked pedig nem kell azon aggódnod, hogy megbetegszel a lejárt szavatosságú termékektől!

Fotó: consumeaffairs.com

Régi játékok

Nem arra gondolunk persze, hogy az imádott gyerekkori plüssödet hajítsd a kukába vagy a szabadulj meg a kedvenc mesekönyvedtől. Érthető, hogy a legtöbb ilyen tárgyhoz kötődsz, mégis gondold át, valóban minden plüssállatra, mesekönyvre, társasjátékra szükséged van? Amelyikhez valóban nem ragaszkodsz túlzottan, attól jobb, ha megválsz! Rengeteg hátrányos helyzetű óvoda van például, akik a legkisebb adományt is örömmel fogadják. Keress meg egy ilyen intézményt és add oda nekik a régi játékaid!

Fotó: naamayehuda.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,630RajongóLike
179,429KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta