Ezt a 3 aranyszabályt tartsd be, ha új suliba kerülsz!

Rovat

Megosztás

Legyünk őszinték! Új iskolába kerülve, új osztálytársak közé egyáltalán nincs könnyű dolga egy “új” diáknak. Minden szem rá szegeződik, a fiúk méregetni kezdik, a lányok pletykálnak róla. De semmi pánik, ez így természetes! Biztos veletek is előfordult már, mikor egy új diák került a suliba, hogy így viselkedtetek! A másik oldalról nézve viszont, ha Te vagy az új diák, akkor van néhány aranyszabály, amit érdemes betartani!  

Jó lenne már az első napon túlesni! Mondogatod magadban! Miközben rettegsz attól a gondolattól, hogy vajon, milyen benyomást keltesz?! Milyen ruhába jelenj meg az első napon, hogyan mutatkozz be és hogyan állj a többiekhez!

Nem kell, hogy kellemetlen élmény legyen! 

Ezt a 3 dolgot érdemes megfogadnod, ha Te vagy az új diák!

1. Olyat viselj, amiben jól érzed magad!

Az első benyomás nagyon fontos! Természetes, hogy mindenki a lehető “legjobb” ruhájában szeretne bemutatkozni az új iskolában, az új osztálytársaknak! De tartsd szem előtt, hogy magad számára azzal is megkönnyítheted az első napot, ha olyan ruhába, cipőbe, egészében véve szettben mész, amiben a lehető legjobban érzed magad! Ez komfortérzetet fog adni, amitől magabiztos leszel!

2. Kezdd kicsiben az ismerkedést!

Az új suliban és az új osztálytársak közepette egyszerre rengeteg inger és információ fog érni. Bár a tanárok általában bemutatják a diákokat, mégis, ez inkább kellemetlen érzés, mint hogy segítené a beilleszkedést. Ezért kezdd kicsiben! Egyszerre csak egy emberrel ismerkedj meg! Mondjuk a padtársaddal, a közvetlen közeledben ülőkkel! Meglásd, lassanként ők majd bemutatnak mindenkinek, s ezáltal az ismerkedés nem lesz annyira kényszeredett és erőltetett!

3. Mérd fel a terepet!

Szemlélődj és legyél nagyon figyelmes! Amellett, hogy feltérképezed a sulit, hogy tudd mi hol van, és megismerkedsz az órarenddel, hogy mikor hova kell menned, próbáld meg felmérni a tanáraidat, az új osztálytársaidat is a viselkedésük alapján! Az iskola bejárása abban segít, hogy még véletlenül se nyiss be rossz terembe, vagy késs el valahonnan, ami a többiek szemében nevetség tárgyává tehet. Az osztálytársak viselkedésének szemlélése pedig abban, hogy tudd azt, hogyan közelíts majd feléjük, kit kihez milyen kapcsolat fűz, és hogyan lehet majd a kedvükben járni, hogy befogadjanak.

A Középsuli új diákjának, Katának sem egyszerű a dolga, be kell illeszkednie egy már összetartó társaságba! Tartsatok velünk továbbra is, és kövessétek nyomon, ez hogyan sikerül neki! A 100. részben már láthatjátok a kisvárdai lányt!

https://www.youtube.com/watch?v=KmU6Uz7KVHo

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta