Ezt a 3 dolgot kerüld el, ha folyton szellentesz a suliban!

Rovat

Megosztás

Valószínűleg nem kell taglalni, hogy mennyire ciki tud lenni – nemcsak neked, hanem az osztálytársaidnak is – ha órán elgázosítod a termet. De van megoldás túlműködő bélrendszeredre!

Attól függetlenül, hogy sokszor egyszerűen rossz aznap az emésztésed, sok levegőt nyeltél vagy intoleráns vagy egy-egy ételre, van pár olyan dolog, ami abszolút okozhat ilyen jellegű problémákat.

1. Szénsavas üdítő

Nem is egészséges, ezért jobb is ha elfelejted, de ha sokat szellentesz, akkor pedig pláne száműznöd kellene az étrendedből! Tanóra előtt kifejezetten nem ajánlatos, mert rengeteg levegőt nyelsz vele feleslegesen, ami, ha nem böfögve, akkor hátul fog kijönni – lehet nem túl kellemes szagok kíséretében.

2. Rágd meg jól az ételt!

Nem csak, hogy segíted ezzel az emésztésedet – hiszen “előre dolgozol” neki -, de nem nyelsz feleslegesen itt sem levegőt, nem úgy, mint amikor habzsolsz és nem figyelsz az ételre.

3. Nincs többé rágógumizás!

Sajnálatos, de erről is le kellene mondanod, hiszen itt aztán rengeteg felesleges levegő kerülhet a gyomrodba, ami nem jut ki máshol, csak a beleken keresztül. Szomorú hír, de inkább hagyj fel a rágózással.

Ezeken kívül igyál sok vizet, ne evés után, hanem előtte! Ne egyél túl sok nehezen emészthető ételt és a gyorskajákat próbáld elkerülni. Hidd el, tuti segíteni fognak ezek a tippek.

Fotó: chemistry.about.com
Fotó: chemistry.about.com

Ciki szellentés?
Neked már volt ciki helyzeted szellentés miatt?

Borítókép: whydoesmyhairfalloutsooften.wordpress.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta