Ezt TEDD, ha támad a menstruációs szörny!

Rovat

Megosztás

Azok a tipikus lányokat érintő problémák… ahol előkelő helyen szerepel a menstruáció. De miért ennyire borzalmasak azok a napok? És mit tehetünk ellene? Lássuk!

Már olvashattál tévhiteket a menstruációról, azonban most elmondjuk, mit tegyél, ha támad a menstruációs szörny! Ha már megérezzük az előjeleit, szívünk szerint kifutnánk a világból (már ha lenne hozzánk elég energiánk). Mivel ilyenkor kedvtelenek és nyúzottak vagyunk, legjobb megoldás otthon maradni. De ha mégsem tehetjük meg, miket érdemes tenni, hogy oldjuk a fájdalmat és megszűntessük a kellemetlenebbnél kellemetlenebb tüneteket? Mutatjuk!

I. GÖRCSOLDÁS

Az egyik legfontosabb, hogy enyhítsd a fájdalmadat. Ha erős, folyamatos görcseid vannak, minél előbb szabadulj meg tőlük! Vegyél be görcsoldót és próbáld megvárni egy kis pihenéssel a hatását. Hidd el, máris jobban fogod érezni magad!

II. HAS MELEGÍTÉSE

Enyhébb görcsöknél a has melegítése is elegendő lehet görcsoldás céljából, illetve kiegészítheted a gyógyszeres kezelés részeként is. Meleg vizes palackkal is meg tudod ezt tenni, ha nincs melegítőpárnád.

III. PIHENÉS

Sajnos ezt nem minden esetben tudod megtenni, azonban mégis nagyon fontos, hogy amennyit tudsz – pihenj! Kapcsolj ki! Nézz egy romantikus filmet és próbáld túlélni a napot!

IV. MOZGÁS

Az első nap semmiképpen se erőltesd meg magad, azt hagyd a pihenésre! Azonban a többi nap próbálj meg kicsit mozogni és ez is segíteni fog elterelni a figyelmed, illetve a oldani a görcsöt! Ha nem hiszed, próbáld ki!

V. FOLYADÉK PÓTLÁS

Nem lehet eléggé hangsúlyozni a megfelelő folyadékpótlást, mivel ilyenkor méginkább szükségünk van rá, mint normál esetben. Próbálj meginni legalább 3 liter folyadékot és ennek is érezni fogod jótékony hatását!

GIFek forrása: GIPHY

Ezt TEDD, ha támad a menstruációs szörny!
Te mit szoktál csinálni, ha menstruálsz?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta