Ezzel nehezíted meg a saját továbblépésed szakítás után

Rovat

Megosztás

Már jó pár hónapja szakítottak veled, de még mindig nem léptél túl? Valószínűleg pont te vagy az oka. Gyere, elmondom, mit csinálj másképp.

Ha szerelmes vagy és régóta együtt voltál a pároddal, akkor egyszerűen nincs olyan, hogy hétfőn szakítottatok és kedden már nem szereted. Ugyanakkor az sem jó, ha túl hosszú ideig tart a továbblépés. Jó esetben pár hónap alatt lezajlik az egész gyászidőszak és újra boldog tudsz lenni. Ha te azonban már akár évek alatt se léptél túl, neked íródott a cikk.

De mégis mi az, ami miatt megnehezíted a saját dolgod?

Ha még mindig beszélsz vele

Amióta együtt vagytok, azóta beszéltek mindennap és nehéz átállni arra, hogy ez megszűnjön. De muszáj, legalábbis akkor, ha túl akarsz lépni. Ha ő írogat és neked ez fáj, mondd meg neki, hogy el akarod felejteni és ehhez az kell, hogy ne beszéljetek. Mert mégis ki az, akinek sikerült úgy lezárnia a kapcsolatát, hogy folyamatosan kommunikált az exével? Szerintem senkinek. Ha nagyon nehéz, beszéld meg magaddal, hogy most 3 hónapig nem írsz neki, utána, ha még mindig ugyanúgy hiányzik, felkeresed. Hidd el, ha letelik, már nem leszel kíváncsi rá.

Ha túl sok emléket őrzöl

A tőle kapott holmik még mindig a szobádban vannak? Visszaolvasgatod a régi beszélgetéseket minden nap? Egy közös fotó a telefonod háttérképe? Stop! Rendezd át a szobád, dobj ki mindent, ami felesleges. Igen, azok, amik rá emlékeztetnek, nagyon nem kellenek oda. Az üzeneteket ne tekerd vissza. Ha nagyon nem tudod megállni, töröld ki. Egy mozdulat az egész és lehet, hogy drasztikus, de beválik. A fotókat mentsd le pendrive-ra, azon kívül töröld le mindenhonnan. Tedd be egy fiók legmélyére vagy add oda a legjobb barátodnak. Ha már túlléptél, kedvedre nosztalgiázhatsz, de addig ne.

Dédelgeted a fájdalmakat

Nekem is ez a mumusom. Nagyon nehezen lépek túl azokon a fájdalmakon, beszólásokon, amiket az exektől kaptam. Szakításkor, vagy legkésőbb pár nappal utána mondj el neki mindent, amit érzel. Így megkönnyebbülsz. Ha neki nem akarod, írd le egy papírra, majd égesd el. Vedd fel videóra, majd töröld ki a fájlt. Kérj megerősítést a szeretteidtől, kérdezd meg, hogy szerintük igaz-e, amit az exed mondott rólad. Például az én volt barátom szerint nincs érzelmi intelligenciám, vagyis nem gondolja így, csak egy veszekedés alkalmával mondta. Azonban a legjobb barátom szerint nagyon is van. Egy ilyen beszélgetés visszahozhatja az önbizalmadat.

Nem éled meg a fájdalmat

Persze ez tök érthető. Ki akarja, hogy fájjon? Sokan inkább elnyomják az érzéseiket, csak ne kelljen szembenézni velük. Én is ezt csináltam régen: egész napra programokat szerveztem, sokat dolgoztam, más fiúkkal beszélgettem, csak hogy ne kelljen rá gondolnom. Így persze jól el is húzódott a felejtés. Ha az első hónapban hagyod, hogy rossz legyen, azzal megkönnyíted a saját dolgod. Most fáj, szenvedsz, semmihez nincs kedved; de nem sokkal később pedig boldogabb leszel, mint valaha! Akár fél évet is megspórolhatsz azzal, hogy nem nyomod el. Ugyanis, ha elnyomod, később jön elő, akkor, amikor ő már valószínűleg rég túllépett.

Ezek mind nagyon nehéz lépések, de ha már így alakult, hogy külön kell folytatnotok az életet, akkor érdemes minél gyorsabban továbblépni. Te is tudod, hogy nemsokára újra boldog leszel, ne vesztegesd a saját időd!

 

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta