Fejtsük meg Zsani álmát!

Rovat

Megosztás

A Középsuli 132. részében Zsani egy elképesztően kusza és furcsa álmot mesélt el az osztály többi tagjának, mi pedig most megpróbáljuk megfejteni, hogy milyen mesebeli elemeket és történeteket kevert össze!

Ha nem láttátok még a 132. részt és ezt a fantasztikus jelenetet akkor, mindenképp kattintsatok ide!

Sétálok meg táncolok, sétálok meg táncolok és teljesen elalélok.

 

Ezzel igazából nincs probléma, mert egy fantasztikus illusztrációt is kaptunk mellé, amin Zsani rendkívül gyönyörűen néz ki! Eddig egy nagyon szép idilli képet láthatunk, amit bárki szívesen álmodna. A gondok ez után kezdődnek.

Aztán jön a madárijesztő, a bádogember és a királyfi, aki a csókjával felébreszt.

 

Itt Zsani az Óz, a nagy varázslóból sorol fel két karaktert, majd szóba kerül egy királyfi, akiről sokat nem tudunk, tekintettel arra, hogy az Ózban nincs királyfi, aki felkeltene bárkit a csókjával. Inkább már a Disney-mesékre utal ez, amikben voltak már példák erre a királyfi, csók és ébredés kombinációra.

Amikor felébredek mind a hét törpe ott lesz mellettem és a legnagyobb törpét Óznak hívják.

 

Ekkorra eljutottunk a teljes kavalkád medres mélységébe, ahol keveredik minden mindennel. Az előző királyfis jelenethez így már hozzá tudjuk társítani a Hófehérke és a hét törpe című mesét, hisz mikor Hófehérke felébredt ott voltak a törpék is. Majd Zsani ismét visszakanyarodik Az Óz történethez, ami egy teljes káosz hoz létre a mesék szempontjából.

Összegezzük! Zsani álmában összekeveredik az Óz, a nagy varázsló, s néhány Disney-mese, de ezek közül is a leginkább: a Hófehérke és a hét törpe, valamint a Csipkerózsika. Lehet, hogy a hercegnőkkel való azonosulási probléma Zsani hajszín váltásának köszönhető? Nemrég még fekete volt a haja, most pedig már szőke! 🙂

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta