A fekete profilkép

Rovat

Megosztás

Mindannyian tudjuk, hogy mit jelent a fekete profilkép. Ha meglátjuk, egyből tudatosul bennünk, hogy az illetőt nagy veszteség érte, vagyis meghalt valakije.

rose-234483_960_720

Mindenki másképp éli meg a gyászát. Van, aki napikig ki sem jön a házból és nem szól senkihez, de olyan is van, aki társaságban próbálja átvészelni a legnehezebb napokat. Számtalan dologban megnyilvánulhat, ha valaki gyászol. Lehet belső gyász, de olyan is, ami másnak is szól.

A-gyasz-psziches-folyamata

A fekete profilkép pedig az utóbbiba tartozik. Évek óta egyre általánossá vált, hogy akik elvesztették szerettüket, feketére állítják a képüket, ezzel is jelezve mások felé, hogy ők gyászolnak. Így könnyen az ismerősök tudomására hozhatjuk, hogy bizony valamilyen tragédia történt.

64965_orig_gyasz-2015-03-30-113959

Nem kellenek szavak, akik közel állnak hozzánk úgyis tudják, hogy kiről van szó. Ez egy amolyan ablak a világ felé, amivel egy képpel elmesélhetünk valamit. Egyre gyakrabban találkozni ilyen és hasonló megoldásokkal. Népszerűvé vált, hiszen már nincs szükség rá, hogy minden érintettel közöljük a hírt személyesen. Nem mindenkinek van ehhez elég ereje.

lyuk

Érdekes megfigyelni, hogy ez inkább a fiatalabbakat érinti. Tapasztalataim alapján én azt vettem észre, hogy a fiatal korosztály és a körülbelül 35-40 évesekkel bezárólag korcsoport alkalmazza ezt az információközlési formát. Az idősebbek közül egyrészt kevesebben használják a megosztó portálokat, másrészt pedig nem jellemző a fekete profilkép alkalmazása.

0000004549

Tömegbaleseteknél szintén sokan feketére változtatják a képüket, ezzel kifejezve, hogy együtt éreznek a családtagokkal, valamint a rokonokkal. Ezzel információáramlást is elő lehet idézni, vagyis gyorsabban terjed a hír és több emberhez eljut. A segítségnyújtásnak itt nagy szerepe lesz, mert minél több ember hall egy adott balesetről, annál több fog segíteni.

 

A fekete profilkép
Hogy állsz a fekete profilképekhez?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

77,232RajongóLike
178,206KövetőKövess be
137,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta