Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Felejtsd el a tankönyveket!!

Felejtsd el a tankönyveket!!

Digitális Oktatási Stratégián dolgoznak! Már nem kell nagyon sokat várni arra, hogy a nehéz tankönyvek helyett, okoseszközöket használhassanak a diákok az iskolában! 

Változik a világ, ami hatással van az oktatásra is!

Eddig nem épült be garantáltan a képzésbe a digitális kompetenciák átadása. Sok lelkes pedagógus ezen egyes helyeken tudott kis lépésekben javítani (a gyerekek okoseszközeinek bevonásával, elektronikus mérési rendszerekkel, a Digitális Témahéten való részvétellel stb.), de az egész rendszer még nem alkalmas arra, hogy a digitális megközelítésű tanulást-tanítást nyújtsa. – mesélte a hvg-nek Horváth Ádám, a stratégia megvalósításáért felelős Digitális Pedagógiai Módszertani Központ vezetője.

 

Ma már elérhetőek a közelező olvasmányok az interneten, és egyre több tanulást segítő anyagot, jegyzetet találnak a diákok, akár a házifeladathoz van szükségük információra, akár nagyobb vizsgára, például az érettségire készülnek!

A tanulás hatékonyságát segítené, ha a tanárok, a helyett, hogy tiltják – főként a hagyományos okatatásban hívők – az okoseszközök használatát, inkább a tanórák szolgálatába állítanák. Így a diákok szórakozva tanulhatnának! A szakember szerint ez “egy többlépcsős, hosszabb folyamat lesz”! De legalább már dolgoznak rajta!

A könyvpiac az okoseszközök bevezetésének köszönhetően – lassaként ugyan, de – átalakul, a tanároknak pedig fel kell készülni a digitális eszközökön alapú oktatásra a jövőben, ami egyben azt is jelenti, hogy változtatniuk kell a tanórák felépítésén és szemléletén!

Forrás: hvg.hu

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share