Ezt nézed:  / Hírek / KÖZÉPSULI TV / Suli / Felmérők és röpi minden mennyiségben. Nálatok milyen a tesióra? – KÖZÉPSULI TV

Felmérők és röpi minden mennyiségben. Nálatok milyen a tesióra? – KÖZÉPSULI TV

Már második éve, hogy bevezették a mindennapos tesiórát. Még több gimnasztika, foci, röpi. Már ha van hol tesizni… A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépben táncosok és színészek tanulnak, akik sok táncórán vesznek részt, ami az ő esetükben a legnagyobb részt helyettesíti a tesiórákat is. 

A Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskolában nem a megszokott módon zajlanak a tesiórák. A suliban a táncos osztályokban a 9, 10 és 11. évfolyamon naponta legalább 4 órát mozognak a diákok – mondta el nekünk  Éles Aranka, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola intézményvezető helyettese. Persze nem a szó hagyományos értelmében vett tesiórákon vesznek részt a diákok, hanem modern tánc, klasszikus balett, akrobatika vagy néptánc óráik vannak. A színházművészeti tagozat osztályaiban is heti 4 mozgásszíházi órán vesznek részt  diákok, ezen felül 2-3 testnevelés órájuk van.

A videóban az iskola érettségire készülő diákjai mellet megszólalnak olyan tanulók is, akik középfokú képzésen vesznek részt, és korábbi iskolájukban bizony ők is megtapasztalták a mindennapos tesiórák minden magyar diák által ismert jellegzetességeit.

 

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share