Ezt nézed:  / Pszicho, szex / Felnőttem, enyém a világ! – Mi változik, ha betöltöd a 18-at?

Felnőttem, enyém a világ! – Mi változik, ha betöltöd a 18-at?

Ahogy haladunk afelé a bizonyos életkori választóvonal felé, egyre többet agyalunk azon, vajon, mi lesz más, ha átlépjük azt? A 18. életévet már-már olyannyira idealizáltuk, hogy azt gondoljuk, ha egyszer elérjük, a világ a feje tetejére áll, minden és mindenki más lesz. Beleértve saját magunkat is. Valóban így van ez?

Kiskorunkban mindig nagyok akartunk lenni, most meg már inkább visszasírjuk a délutáni alvásokat és a gondtalan létet. De itt van ez a mágikus szám, ami azért mégiscsak csiklandozza a lelki világunkat. Hiszen, ha betöltjük a 18-at, már felnőttek leszünk! Papíron, legalábbis. Ez egyben rémisztő, de egyben kíváncsivá is tesz. Tudni akarod, mi változik majd? Íme!

  • Magyarországon legálisan vásárolhatsz majd alkoholt és dohányt is. Ha az Egyesült Államokba látogatsz, akkor hamar ismét gyermek lehetsz, ugyanis ott 21. év a korhatár.
  • Ha eddig csak kívülről csodáltad a kaszinók villódzó fényeit, jó hírünk van: mostantól belülről is megnézheted, milyen. A szerencsejáték világa is megnyitja előtted kapuit.
  • Minden jognyilatkozatod hatályos, a szülői beleegyezés többé semmihez sem szükséges.
  • Mostantól autót is bérelhetsz kedvedre – na meg persze a pénztárcád kedvére. De itt is figyelni kell, hiszen más országokban eltérő korhatárok lehetnek, Cipruson például 26 év alatt még nincs rá lehetőséged.
  • Bármilyen munkát elvállalhatsz, amilyet csak szeretnél. Határ a csillagos ég!
  • Mostantól nem kell majd mással megvetetni a 18-as karikás filmekre szóló mozijegyeket! Habár lehet még egy darabig elkérik majd a személyid, de mostantól senki sem áll majd közéd és a legjobb horrorfilmek közé!
  • Ha a 18. szülinapodat már egy menő klubban ünnepelnéd, akkor a belépéssel, sajnos, meg kell várnod az éjfélt! A nagykorúsággal járó jogok ugyanis a születésnapodat követő nap 0.01 perctől lépnek érvénybe!
Felnőttem!
Mi lesz az első dolgod, ha 18 leszel?

Fotó: ask.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share