Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Felsőoktatási felvételi határidők, tudnivalók

Felsőoktatási felvételi határidők, tudnivalók

Ha eldöntötted, hogy szeptembertől valamelyik egyetem, főiskola diákja leszel, nem árt, ha tisztában vagy az alap határidőkkel. Tessék őket figyelemmel kísérni és betartani!

“A magyarországi központi felsőoktatási felvételi eljárásra történő jelentkezés elektronikusan történik honlapunk E-felvételi szolgáltatásán keresztül. Az E-felvételi felületén az adatokat webes felületen kell rögzíteni. Az E-felvételit honlapon történt regisztráció után lehet használni.” (felvi.hu)

Tehát regisztrálnotok kell a felvi.hu-ra, ki kell töltenetek a rublikákat, így tudtok jelentkezni az egyetemekre, főiskolákra. A weboldal nagyon részletes, minden információt leírnak, nem kell tőle félni.

Azt biztosan tudjátok, hogy a szeptemberben induló képzésekre (alapképzés, osztatlan képzés, felsőoktatási szakképzés) a jelentkezési határidő:

2015. február 15.

A felvételi döntés július végére várható, és maximum öt helyre tudtok jelentkezni.

Az E-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének, vagy az Ügyfélkapu regisztráción keresztüli hitelesítésének határideje:

2015. február 23.

A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok (pl. felsőfokú oklevél másolata, vagy nyelvvizsgát igazoló papír) benyújtásának, továbbá az adatmódosításnak és az egyszeri sorrendmódosításnak a határideje:

2015. július 9.

Ha a döntéssel elégedetlenek vagytok, tudjatok róla, hogy lehet fellebbezni (Fellebbezés határideje: a besorolási döntés – a honlap megszemélyesített részén történt – közlésétől számított 15 napon belül):

legkésőbb 2015. augusztus 24-ig

Ezen az oldalon megtaláljátok a regisztráció menetét, az űrlapok kitöltését, hogy hogyan fizetitek az eljárás díját, és hogyan tudtok hitelesíteni.

Itt megtaláltok mindent, amit tudni kell az eljárásról.

Mindenkinek sok sikert, szép eredményeket, a céljainak megfelelő választást kívánunk!

kép: pixabay.com

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share