Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Kiderült! Így szivárgott ki a történelem érettségi!

Kiderült! Így szivárgott ki a történelem érettségi!

Gyanúsítottként kihallgattak egy nyomdai alkalmazottat a történelemérettségi-tételek kiszivárgása miatt indított eljárásban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai!

Az idei középszintű történelemérettségi feladatainak “idő előtt történt nyilvánosságra kerülése” miatt korlátozott terjesztésű minősített adattal visszaélés vétségének gyanúja miatt indult nyomozás. Az eljárásban az NNI munkatársai két nap alatt azonosították a gyanúsítottat, egy 40 éves nyomdai alkalmazottat.

A 40 éves férfi beismerő vallomást tett!

Az Oktatási Hivatal a szerdai történelemérettségi ügyében még a vizsga napján büntető- feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Az írásbeli vizsga megkezdése után ugyanis bejelentést kaptak arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelemérettségi feladatsorának esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették.

Az eduline.hu oktatási portál korábban arról írt, hogy a szerdai történelemérettségi után sok helyen közzétettek egy olyan korábban készült screenshotot (képernyőfotót), amelyen szerepelnek a középszintű történelemérettségi esszétémái.

Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségit!

Erről ITT írtunk korábban.

A kép csak illusztráció.

MTI

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share