Ezt nézed:  / Suli / Felvételi tűzközelből

Felvételi tűzközelből

Laura (14) megosztotta velünk tapasztalatait és érzéseit a középiskolai központi felvételivel és középsulis elképzeléseivel kapcsolatban. Ő három miskolci suliba jelentkezett és nagyon várja a felvételi eredményét.

Melyik suliba jelentkeztél?

Elsőként a Fráter György Katolikus Gimnáziumba jelentkeztem, és nagyon remélem, hogy oda fel is fognak venni. Másodiknak írtam be a Herman gimit és végül a Zrínyi-be jelentkeztem.

Hogy érezted magad a felvételin?

A felvételi napján belázasodtam, amit csak este vettünk észre otthon, de az írásbeli közben már éreztem, hogy valami nem stimmel. Mindezek ellenére egész jól viseltem.

Milyennek találtad a felvételi feladatokat?

A matek nehéz volt, nem erre számítottam. Átnéztem az előző évek feladatsorait és azokhoz képest teljesen eltérő volt a mostani, így nem sokat segített a gyakorlás. A magyar viszonylag könnyű volt, de a megoldókulcs alapján sokat rontottam.

Mit vársz a szóbelitől?

Összesen 6-szor kell szóbeliznem, mert minden suliba el kell mennem külön-külön és több szakot is megjelöltem, ezért eléggé izgulok.

Mire számítasz a középiskolában?

Megnéztem a tanárok listáját és úgy láttam, hogy nagyon sok a férfi tanár, ami nekem szokatlan lesz, mert eddig csak egy férfi tanárom volt egy rövid ideig. Mástól nem tartok, csak az érettségitől, mert az még nehezebb lesz, mint a mostani felvételik, de az még messze van.

Sajnálod az osztályodat, ami majd felbomlik?

Egyáltalán nem és remélem, hogy jobbak lesznek az osztálytársaim, mert most nem azok. Azt remélem, hogy a gimiben már más lesz a közösség és olyan emberek fognak körülvenni, akiket nem csak a divat érdekel. A tanáraimat fogom egy kicsit sajnálni, mert például a matek tanáromat nagyon szeretem, de remélem, hogy legalább ilyen jót kapunk a gimiben is.

 

Felvételi
Te hogy érezted magad a felvételin?

 

Fotó: suturi

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share