Kívül ropogós, belül omlós brownie recept

Rovat

Megosztás

Régen sütöttél már valami finomat? Meguntad a mézes puszedli receptet? Biztosan ismered a fincsi brownie sütit. Te magad készítettél már? Ha nem, épp itt az ideje, hogy elkápráztasd vele a családod és a barátokat.

Története a legenda szerint úgy szól, hogy egy szeleburdi szakács elfelejtett a csoki tortájába sütőport tenni. Elkészítése persze nem nehéz, csak egy-két apróságra oda kell figyelni, hogy tuti olyan legyen, amilyennek te azt szeretnéd, ne járj úgy, mint a szakács. De ki tudja? Lehet te is feltalálsz közben valami új finomságot  🙂

Mielőtt nekivágsz a hozzávalók egybegyúrásának, tekerd fel a sütőt 180 fokra, hamar ehhez a ponthoz érsz majd.

Hozzávalók:

  • 30 dkg étcsoki, melynek magas a kakaótartalma (én Boci csokit szoktam venni)
  • 30 dkg kristálycukor
  • 15 dkg vaj (a Magyar vaj jó és nem túl drága)
  • 10 dkg liszt (Nagymama lisztje a nyerő, imádjuk)
  • 4 szép tanyasi tojás
  • 1 csomag vanillin cukor

 

Ízlés szerint lehet még a tésztába mogyorót, mandulát, vagy diót tenni.

Elkészítés:

1. A csokit törd nagyobb darabokra, vagy sorokra és gőz fölött olvaszd meg a vajjal együtt. Ezt úgy tudod megoldani, hogy fogsz egy fazekat, amiben vizet forralsz (1-2 decit), a tetejére teszel egy hőálló edényt, amibe beleteszed a csoki darabokat, plusz a vajat. Az alulról jövő gőz fogja masszává olvasztani a két összetevőt a hőálló tálban, miközben te fakanállal kevergeted azt. Ha kész, hagyd egy picit hűlni.

Vigyázz, ha a felső tálnak, ha nincs füle, vagy nyele CSAK kesztyűben fogd meg, nehogy megégjen a kezed!

2. A négy tojást keverd össze a kristálycukorral és a vanillincukorral csomómentesre.

3. Öntsd rá a csokis masszára a tojásos masszát, szitáld rá a lisztet és keverd jól el.

4. Vegyél elő egy tűzálló tepsit. Lehetőleg 20*20, vagy 20*30 centiméteres legyen, hogy se túl vastag, se túl vékony ne legyen a sütid.

5. Béleld ki a tepsit sütőpapírral és töltsd bele a brownie masszát.

6. Tedd be az előmelegített sütőbe, maximum 20-25 percig süsd. Kívül legyen ropogós, a tűpróbát azért állja!

7.Forrón tálald, a tetejére tegyél fagyit, azzal az igazi! Vaníliafagyit, vagy fincsi, savanykás gyümölcsfagyit Nóri ajánlásával 🙂

Jó évágyat hozzá!

 

Foto: http://pixelatedcrumb.com/, nosalty.hu,

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta