Fenékplasztika – Te bevállalnád? Szavazz!

Rovat

Megosztás

Már sokfajta plasztikai műtétről és beavatkozásról hallhattunk, köztük a nemrégiben nagy divattá vált fenékplasztikáról is. De vajon, hogyan működik és miért ilyen népszerű? Te bevállalnád?

Forrás: Pixabay

Arról már olvashattál, hogyan is készül egy kerek popsis szelfi, azonban most még keményebb témával jövünk. Fenékplasztika!

Azt ugye tudjuk, hogy a fiúknak/férfiaknak már egy jó ideje nem a mellméret, hanem inkább a fenék formája és mérete számít! 40 éves kor felett a fenék bőr- és zsírrétege is megereszkedhet a gyakori súlyingadozások vagy genetikai adottságok miatt. Azonban ma már nem csak a középkorú nők körében elterjedt ez a beavatkozás. Gyakran fiatalok fekszenek tű alá és változtatnak lapos vagy zsírosabb fenekükön, mivel tornával nem képesek elérni a várt hatást. De mivel jár együtt egy fenékplasztika és megéri-e megcsináltatni?

Lássuk!

Hogyan működik?

Egy ingyenes konzultáció után el is dönthetjük, szeretnénk-e a beavatkozást, avagy sem.

Forrás: Pixabay

Kétféle beavatkozással végzik a műtétet:

I. Amennyiben nagyobb mennyiségű zsírfelesleg található a farpofák bőrrétege alatt, úgy zsírleszívással egészítik ki a beavatkozást a kívánt eredmény céljából.

II. Az úgynevezett „lapos fenék” esetében implantátum behelyezésével tudnak megfelelő korrekciót elérni. Ilyenkor a farpofák közötti árok felső részén vezetett kisebb hosszanti metszésből helyezik be az implantátumot a farizmok alá, ezzel elősegítve a lapos fenék elődomborodását. Ez az implantátum megegyezik a mell implantátummal.

Avagy a kettő kombinációjával!

Forrás: drpataki.hu

Mennyi ideig tart a beavatkozás?

Az alkalmazott technikáktól és műveletektől (pl. zsírleszívás) függően a fenékplasztika 1-1,5 óra műtéti időt vesz igénybe.

Forrás: Pixabay

Mennyibe kerül?

Természetesen az árak eltérnek a különböző plasztikai sebészeti központok között, azonban hozzávetőlegesen az árak a következők:

Egy altatásban, implantátummal végzett fenékplasztika kb. 1 millió forintba kerül.

Míg az altatásban, zsírleszívással végzett fenékplasztika ára kb. 600-700 ezer forint között mozog.

De vajon megéri?

Milyen mellékhatásai lehetnek a műtétnek?

A szöveti trauma miatt lokális fájdalom és bőrpír jelentkezhet, ami a fenékplasztikát követő néhány órával megszűnik, de néhány napig is eltarthat. Enyhe fertőzés, bevérzés, a bőr érzészavara is előfordulhat. A fenékplasztika után vérömleny, igen ritkán utóvérzés , súlyosabb fertőzés, trombózis, valamint zsírembólia (1%) is előfordulhat.

Forrás: Pixabay

Meddig tart a gyógyulás?

A fenékplasztikát általában vénás altatásban végzik. A beavatkozást követően néhány napig folyamatosan csökkenő mértékben kisebb kellemetlenséggel, fájdalommal, húzó érzéssel számolni. Ez tablettás fájdalomcsillapítással jól mérsékelhető. A fenékplasztika után rugalmas kötést kap a beteg, amit néhány hétig kell viselnie. A műtétet követő 14.napon távolítják el a varratokat, és ezzel le is zárul az elsődleges kíméleti időszak. Ezek után az orvos által javasolt speciális nadrág viselése ajánlott. A beavatkozás után 1-2 hétig feszítő érzés észlelhető, az ülés, háton fekvés fájdalmas lehet.

Mindkét műtét után 4 hétig kompressziós nadrág viselése szükséges, implantatio után 3 hétig csak hason fekhet és csak WC használatakor ülhet a páciens, autóvezetés 4 hét után lehetséges.

Forrás: bestofcomicbooks.com

Miért ilyen népszerű a fiatalok körében?

Állíthatjuk, hogy Kim Kardashian és Nicki Minaj a nagy, kerek popsi népszerűsítésében és a fenékplasztika reklámozásában nagy szerepet játszanak. Egyikük sem a sors bő kezének köszönheti telt, szépen kidolgozott fenekét, hiába is volt sokáig tagadásban Kim Kardashian.

A fiatalok körében pedig egyre jobban elterjedté vált ez a divat, és ki ne akarna hasonlítani Nicki Minaj-ra? Azonban mindenkinek tudnia kell, hogy amellett, hogy ez egy veszélyes beavatkozás, nincs rá szükség és nem lesz tőle szebb senki! Mielőtt kés alá feküdnél, kérdezd meg magadtól, pontosan mit vársz a műtéttől és megéri-e neked az a fájdalom és kockázat, ami ezzel jár? A te döntésed!

Fenékplasztika - Te bevállalnád?
Te bevállalnád a fenékplasztikát?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta