Ezt nézed:  / Pszicho, szex / A fiatalok 7 kedvenc sorozata

A fiatalok 7 kedvenc sorozata

Az internet korában a televíziónézés alapjaiban változott meg, a hazai műsorok sugárzás után egy kattintással elérhetőek az interneten, a külföldi sorozatok pedig a néhány órával az amerikai sugárzás után letölthetőek.

Ezekhez egy lelkes közönség ingyen készít feliratokat, hogy a nyelvi korlátok se álljanak a legmenőbb sorozatok azonnali fogyasztásának útjába. Nap mint nap rengeteg sorozat érkezik, az ember nem is tudja már számon tartani őket. Összeállításunkban az egyik feliratos oldaltól kértük el, hogy mely sorozatok pörögnek a legjobban. Ezeket mutatjuk be nektek néhány sorban.

1. Trónok Harca

GoT-Logo

A megkerülhetetlen óriás már az ötödik évadát tudta le idén az HBO-n. A sorozat George R. R. Martin fantasy könyvosorozatán alapul, és egy képzeletbeli világ két kontinensén játszódik, ahol királyi házak viaskodnak egymással a Hét Királyság trónjáért. Rengeteg intrika, véres harcok, kendőzetlen mellek jellemzik a sorozatot, amit 18 éven aluliaknak nem ajánlanak. A történet epikus, annyi szereplővel és családdal dolgozik, hogy pusztán azt fejben tartani, hogy ki mit miért akar, önmagában komoly feladat. De amint az ember megbarátkozott a világgal, hirtelen nem is akar mást nézni, hiszen semmi sem ennyire nagyszabűsú vagy váratlan a televíziók képernyőjén.

2. The Walking Dead

walking-dead-logo-hd-free-112174

Az interneten kiváltott mániában csak egy fokkal marad le az AMC zombi sorozata, ami 2010-ben indult el hódító útjára. Főszerepben Nick Grimes, egykori seriff által vezetett túlélők, akik emberek próbálnak maradni a posztapokaliptikus világban. A teljesen kilátástalan helyzet miatt a nézk előtt ott a választási lehetőség, hogy a szereplők életben maradásának vagy halálának örül jobban. A kezdeti évadok lassúbb, moralizálósabb részei sem tudták megakadályozni, hogy az egész világon milliók izguljanak hétről hétre a túlélők miatt.

3. Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D.

Logos2

A Marvel filmes univerzumával nem csak a mozivásznakat, de a televíziót is meghódította. Az első Bosszúállók filmben elhalálozott, de rejtélyes körülmények között visszatérő Coulson ügynök és csapata ott van, mikor a Thor vagy az Amerikai Kapitány filmekben látott pusztítás után össze kell takarítani a szemetet. Az évadok során folyamatosan nő a tét a sorozataban és az új történetszálak után már egyre kevésbé érződik a filmek béna unokatesójának a Marvel’s Agents of Shield.

4. American Horror Story

11-ways-the-american-horror-story-seasons-are-all-connected-spoiler-alert-american-ho-407694
Ryan Murphy antalógiasorozata 2011-ben indult el hódító útjára, és azóta kirobbanó népszerűségnek örvend. Az American Horror Story rendelkezik egy nagyjából fix szereplőgárdával, de minden évad egyetlen komplett történetet mesél el, a színészek így évről-évre új szerepben láthatóak. Egy kísértetház, egy elmegyógyintézet, egy bentlakásos leányiskola, egy cirkusz vagy egy hotel mind kiváló alkalmat nyújtanak arra, hogy a készítők újrahasznosítsák a legismertebb horror kliséket, őrületbe kergessék az érzékeny lelkű nézőket, és közben még aktuális társadalmi problémákat is feszegessenek.

5. A zöld íjász

Arrow_TV_Series_Logo_001

A képregények nem csak a mozivásznon, de a sorozatok között is hódítanak. Oliver Queen kalandjai 2012-ben kezdődtek, és rögtön sok rajongót szerzett magának az álarcos igazságosztó szerepében. A Zöld Íjász nem rendelkezik szuperképességekkel, csak nagyon sok pénzzel és még több elszántsággal, így éli nappal egy átlagos playboy, este pedig az igazság bajnoka életét.

6. Agymenők

BBT-Cast-Art

A 2010-es évek legnépszerűbb televíziós komédiája 4 kocka fiúról, akik Kaliforniában igyekeznek megtalálni az egyensúlyt a munkájuk és a rengeteg film, társasjáték és egyéb képzeletbeli világ között. A sorozat első epizódjában egy csinos szőke lány Penny költözik Sheldon és Leonard szomszédságába, akibe az utóbbi első látásra belezúg. Innentől kezdve figyelhetjük, ahogy a srácok egyre több szociális érzéket szednek magukra, és az évadok során mindenkinek lesz barátnője, hogy aztán egy sokkal konvencionálisabb komédia váljon a sorozatból.

7. Gyilkos elmék

1277517

A legrégebbi sorozat a listán, ami még 2005-ben indult útjára. Az FBI viselkedéskutató intézetének a munkáját figyelhetjük hétről-hétre, akik nüanszokból térképezik fel az elkövető pszichopaták személyiségét, hogy a nyomukra bukkanjanak. A sorozat egyszerre kínálja a nyomozós sorozatok előnyeit és a thrillerek borzongását, hiszen minden epizódban klinikai esetek után folyik a hajsza.

Kedvenc sorozat
Ezek közül nektek melyik a kedvencetek?