Ezt nézed:  / Színes / Figyelem! Így óvd a közösségi oldalad!

Figyelem! Így óvd a közösségi oldalad!

A közösségi oldalak megjelenésével és elterjedésével nemcsak egy nyitottabb világ tárult elénk, hanem fel kellett ismernünk, hogy milyen kevés tudással rendelkezünk ezzel kapcsolatban, mivel veszélyt is jelenthet. Kíváncsi vagy, hogyan tudod biztonságosabbá tenni közösségi oldalad?

WiFi titkosítás

Sokan nem is gondolnák, hogy ezen keresztül is mennyi veszélyforrás jelentkezhet ránk nézve a hét minden napján. Ugyanis akkor lennénk a  legbiztonságosabb környezetben, ha az SSID-t is titkosítjuk a  routeren, illetve erős jelszót állítunk be. Mitől lesz egy jelszó erős? Feltétlen szerepelnie kell benne kis és nagybetűnek, számnak, ha engedélyezi az eszköz, akkor speciális karaktereket is írhatunk bele.

Jelszavas azonosítás

A Facebookon és több közösségi oldalon is van lehetőséged arra, hogy különböző biztonsági megoldásokat állíts be. Ide tartozik a belépési figyelmeztetés, tehát  értesítést kapsz arról, ha be akarnak lépni a Facebook fiókodba, s ezáltal így tudod ellenőrizni, hogy rajtad kívül belépett e más? Kódgenerátor segítségével biztonsági kulcsot kérhetsz bármikor, amikor úgy érzed szükséged van rájuk,  illetve mobilod hozzáadásával be tudod állítani, hogyha be szeretnél lépni, akkor küldenek neked egy sms-t és az sms-ben talált kód segítségével tudj hozzáférni oldaladhoz!

Figyelem! Így óvd a közösségi oldalad!
Te hogyan óvod meg adataid, közösségi oldalad?