Ezt nézed:  / Suli / Ilyen lesz a 2017-es érettségi magyarból: Itt vannak az új típusú tételek!

Ilyen lesz a 2017-es érettségi magyarból: Itt vannak az új típusú tételek!

Közel 5 hónap, és ismét elstartol az érettségi időszak. Némi változásra viszont számítanunk kell! Tudni szeretnéd, hogy hogyan készülj fel ehhez mérten az érettségire? Akkor olvass tovább!

A középszintű írásbeli vizsga két részre bontható, először egy 90 perces, majd ezután egy 150 perces részt kell teljesíteni. Elsőnek a szövegértési feladatokban kell majd helyt állni, és bebizonyítani, hogy megértetted amit olvastál.  A második részben választanod kell a műelemzés és az összehasonlító műelemzés közül, ezt a megadott művek alapján kell majd megtenned.

Forrás: dunaujvaros.com

Forrás: dunaujvaros.com

 

Az emelt szintű írásbeli is változik: az első rész emelt szintű szövegértési és műveltségi feladatsor lesz, az indoklás szerint azért, mert “a szakirányú továbbtanulásnál elengedhetetlen kompetencia a szakirányú szövegértés” – írja az eduline.hu. A szóbeli tételek száma nem változik, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is húsz tételbe lesznek besűrítve az elmúlt évek során tanult információk. Az Oktatási Hivatal közzétett egy közép és emelt szintű mintatétel sort,  mely irányt mutathat számotokra, hogy hogyan kell készülnöd! Az emelt szintű szóbeli mintatételeket itt, a középszintűeket itt nézhetitek meg.

Érdemes lesz majd folyamatosan tájékozódnotok, és figyelni az eseteges változásokat, hogy időben értesüljetek ezekről és  így felkészülhessetek és sikeres érettségi vizsgát tudjatok majd tenni!

Ilyen lesz a 2017-es érettségi magyarból: itt vannak az új típusú tételek!
Melyik feladat típus okoz neked nagyobb gondot?

Forrás: 24.hu,