Ezt nézed:  / Színes / Filmes ferdítések, amelyek a valóságban nem működnek!

Filmes ferdítések, amelyek a valóságban nem működnek!

Ez csak film! Mondjuk sokszor a gyakran irreális történéseket látva filmezés közben. Biztosan te is fel tudnál sorolni olyan dolgokat, amelyeket csak a filmekben lehet megcsinálni, ám a valósághoz nem sok közük van. Például a következőket.

1. Tumultus az űrben

Az űrhajós filmekben mindig akad egy olyan jelenet, amiben plusz ügyességi feladatként az űrhajónak keresztül kell lavírozni egy veszélyes űrkövekkel sűrűn teleszórt aszteroida mezőn. Ilyet a valóságban nem tudnának megtenni, ugyanis az aszteroidák között több kilométernyi a távolság.

12_filmes_mitosz_aszteroidak.jpg

2. Vészhelyzet

A kórházas sorozatokban már mindenkinek ismerős módon használják a defibrillátort, amikor valakit újra kell éleszteni. Nos, egy vizsgán minden filmes orvos megbukna, ugyanis a defibrillátor nem képes dobogásra bírni a már leállt szívet, csupán stabilizálja a szívritmust.

12_filmes_mitosz_defibrillator.jpg

3. Lakat

Amikor egy lelakatolt ajtó vagy kerítés áll a menekülők útjába, a filmekben elég egyetlen jól irányzott lövés, és a lakat máris darabokra törve válik le a zárról. Ha tényleg szétlőnénk egy lakatot, a szívós vasban nem tenne kárt a lövedék, csak lepattanna arról.

12_filmes_mitosz_lakat.jpg

4. Rambo hadművelet

Egy könnyed mozdulat és a kézigránát biztosító szege a hős szájában marad, miközben kecsesen elhajítja a gyilkos kis labdát a kezéből. Valójában nem lehet csak úgy foggal, egyszerűen kirántani a gránát biztosítékát.

12_filmes_mitosz_rambo_kezigranat.jpg

5. Kábítás

Az megvan, amikor egy kloroformmal átitatott zsebkendő segítségével másodpercek alatt harcképtelenné lehet tenni az áldozatot? Nos a valóságban a kloroform kicsit lustábban működik, hiszen öt percbe is beletelik, amíg tényleg álomba merül tőle az, aki belélegzi, ráadásul a hatása sem tart ki órákig.

12_filmes_mitosz_kloroform.jpg

6. Kutatás

Amikor valakinek nyoma vész és az eltűnt családja kétségbeesve telefonál a rendőségre azért, hogy indítsák el azonnal a kutatást, mindig kiokosítják őket: csak 24 óra elteltével lehet valakit eltűntnek nyilvánítani. Ez sem igaz, mert azonnal segítséget lehet kérni a rendőrségtől.

12_filmes_mitosz_eltunt.jpg

Képek: humbug, peterstownshippubliclibrary

Forrás: brightside