Ezt nézed:  / Pszicho, szex / A flörtölés pszichológiája – 3 okos lépés a sikerhez

A flörtölés pszichológiája – 3 okos lépés a sikerhez

Azt mondják, mindennek megvan a maga ideje, sorrendje és mikéntje. Igaz ez a kapcsolatokra, sőt a flörtölésre is. Nem mindegy mik a tényezők, és mit mikor teszünk.

Ezek a minták, a sorrendiség, és a mindent a maga idejében, megjelennek a kapcsolatokban is. Ezeket a mintákat kutatták Amerikában is, ahol az embereket ismerkedés közben figyelték. A kutatók felfedezték, hogy a flörtölésnek is megvannak a maga szakaszai.

sev-how-to-flirt-1-teen-girl-boy-eye-contact-lgn

1. Megközelítés

A flörtölés első szakasza az, amelyben egy személy megközelíti a másikat. Aki ezt követően pozitívan reagál flörtre, akkor lehet folytatni. Ha valaki a megközelítést nem fogadja melegen, a flört véget ér. Érdekes, hogy kiderült: nem mindegy a megközelítés iránya. A fiúk például nem szeretik, ha szemtől-szembe éri őket a közeledés, a lányok pedig azt nem, ha oldalról. Ennek a személyes tér kialakítása az oka. A kutatók szerint a lányok többnyire negatívan reagálnak, ha szemtől-szembe „támadják le” őket. A fiúkra ez fordítva igaz.

promo251677439

Amikor közeledik valaki, az is fontos, mosolyog-e, és hogy a mosoly valódi és őszinte, vagy sem. A hamis mosoly gyakran aszimmetrikus, látszódik, hogy ki van tartva, és nem a mosoly ráncai sem olyanok. Megfigyelhetjük, hogy hamis mosoly esetén a szemkörnyéki ráncok nem reagálnak. Aztán ott van a mondat: „szia”. Ekkor a szemöldököt érdemes figyelni. Ha valaki iránt igazán érdeklődünk, akkor a köszönéskor a szemöldökünket öntudatlanul is felhúzzuk.

Two-beautiful-young-women-flirting-with-two-men-in-the-bar

2. Összehangolódás

Ha már a megközelítés sikeres volt, a következő legfontosabb a beszélgetés indítása: egy nagyon jó nyitómondat. Egy tanulmány egy sor férfit és nőt kérdezett meg arról, hogy hogyan kezdeményez beszélgetést egy ellenkező neművel. Mint kiderült a férfiak részéről néhány bizarr és komolytalan nyitómondat egyáltalán nem ajánlott.
Ilyenek a…

„Valódi a hajad?”

„Emlékeztetsz egy lányra, akivel korábban jártam.”

„Nem találkoztunk már egy korábbi életben?”

 „Hello bébi, gyönyörű a karosszériád, bekukkanthatok a motorháztető alá?”

Talán nem meglepő, hogy ezek a mondatok a legkevésbé kívánatosak a nők számára. A nyitómondatot tehát érdemes megválogatni. Aztán nagyon fontos a mozgás szinkronizálása. Aki flörtöl, érdeklődik a másik iránt, általában igyekszik követni, leutánozni a másik mozgását.

A gesztusok és a testtartás kezd hasonlítani a beszélgetőpartnerére, többé-kevésbé ugyanabban az időben. Érdekes, hogy deréktól felfelé elég jól el tudjuk rejteni hangulatunkat, de nézzük meg hogyan viselkedik a lába annak, aki unatkozik, vagy épp ideges. Állítólag az ember, és különösen a nők lába a legőszintébb testrész. A flört során a szemnek is szerepe van. Ha valakit vonzónak találunk, a pupillák kitágulnak, ami vonzóbbá tesz minket is.

couple-in-love

3. Érintés

A harmadik és egyben utolsó fázisa a flörtölésnek az érintés. Ez nagyon fontos, hiszen az érintés fogadása nagyon sok mindent elárul. Az érintés az egyik legfontosabb szociális interakció és a kapcsolat fejlődésének mérföldköve. A kutatók szerint azonban a nők előbb érintenek meg egy férfit a kommunikáció során, mint a férfiak.

A beszélgetés során persze az érintést a beszélgetés kell kiváltsa. Ha valakit jó hallgatni, sőt, ha valakinek jó a humora, akkor több esély van arra, hogy harmonikus lesz a társalgás. Egy kutatás szerint az ember minél több információt oszt meg magáról, annál jobban megkedvelik, az pedig szeretethez, szerelemhez is vezethet.

http://www.dreamstime.com/-image15740746

Ha az ismerkedés elején mind a 3 fent említett szakasz a maga sorrendjében történik meg, elvileg az a tökéletes flörtölés. A kutatók megfigyelték, hogy a beszélgetés során a nők azok, akik többet nevetnek, ami jele annak, hogy jól érzi magát a beszélgetőpartnerrel. A nők fogékonysága a humorra azt is jelzi, hogy szexuálisan érdeklődnek. Hoppá. Érdemes tehát a flört pszichológiai alapszabályaira több időt fordítani, nem?

A flörtölés pszichológiája – 3 okos lépés a sikerhez
Neked hogy megy a flörtölés?

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share