Gamerek, akik öngyilkosok lettek egy játék miatt

Rovat

Megosztás

Sok esetről hallani, hogy mit is tud művelni egy videojáték az emberrel. Bizony, a játékok is képesek függőséget kiváltani, egyes esetekben pedig tragédia is lehet a vége. A labilis állapotú embereknél a videojátékozás egyenesen életveszélyes lehet.

Kínában történt az eset, hogy egy 13 éves fiú életét vesztette a PUBG nevű játék miatt. Közvetlen nem okolható maga a játék, hiszen a fiú semmilyen utasítást nem kapott, hogy legyen öngyilkos. Xu Tianci játék közben felállt és kiugrott az ablakon, aminek következtében életét vesztette. A körülmények tisztázatlanok, de annyi bizonyos, hogy a játékban nem hal meg a karakter, ha magasról leesik. Nos, a valóságban ez már nem volt igaz. A fiú valószínűleg nem volt beszámítható és ki akarta próbálni mi történne, ha maga is leugrana magas helyről.

Sokkal brutálisabb az az eset, mikor egy 15 éves fiú azért vetett véget önkezűleg az életének, mert veszített egy online játékban. Pavel Matveev egy láncfűrésszel fejezte le magát, annyira felidegesítette, hogy vereséget szenvedett. Egyes esetekben nagyon szélsőséges reakciókat válthatnak ki a játékok, ami dührohamban fog kibontakozni. Pavel játékfüggősége elhatalmasodott rajta és már nem tudott józanul gondolkodni.

Szintén elvesztette a vérmérsékletét egy 2017-es e-sport bajnok, David Katz, aki több ember is megsebesített. Egy rendezvényen már a selejtezőben kiesett, aminek következtében annyira ingerültté és kiszámíthatatlanná vált, hogy később egy fegyverrel tért vissza, majd mészárlást rendezett. Több embert is meglőtt, mielőtt végzett volna saját magával.

A legnagyobb hatást azonban kétség nélkül egy Kék Bálna nevű játék indította el. A játék lényege, hogy kihívásokat kell teljesíteni, az utolsó feladat pedig az, hogy a játékos legyen öngyilkos. Mintegy 100 ember halt már meg a játék miatt és magyar áldozata is van neki. A készítőjét azóta börtönbe zárták és betiltották a játékot.

Gamerek, akik öngyilkosok lettek egy játék miatt
Szoktál számítógépes játékkal játszani?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta