Ezt nézed:  / Hírek / Pszicho, szex / Gaming- valóban kikapcsolódás?

Gaming- valóban kikapcsolódás?

Ha találkoztál már jó játékkal, meg sem lepődsz azon, hogy felmerül a kérdés: A gaming valóban kikapcsolódás?

Több szempontból érdemes megközelíteni a kérdést. Először is, nem mindegy, hogy mennyi időt töltünk el a játékkal. Előfordul, hogy a gaminget úgy végzik, mintha ez lenne a munkájuk – és itt most nem a streamerekről és youtuberekről beszélünk – hanem olyan személyekről, akiknek ténylegesen lenne más elfoglaltsága, de játékba fordulnak és hosszú órákat töltenek a képernyő előtt rövid szünetekkel. A folyamatosan fenntartott figyelem és koncentráció miatt fáradtabbak lesznek, mint  amikor leültek “gamelni” egyet. Van egy határ, ami felett kimerítő és fárasztó tud lenni egy játék!

Forrás:gameprotocol

Továbbá, nem mindegy, mivel játszunk. Egy MOBA vagy PVP játék sokkal jobban felkavarja a levegőt, mint egy RPG. Hiszen még az RPG egy külön világba kalauzol, izgalmas történettel és kihívásokkal, addig egy PVP-ben online játszol idegenek ellen, akiket átitat a versengés hangulata. Alapvető ellenségeskedéssel fogadnak. Rengeteg olyan helyzet van, mikor az ellenfél vagy a csapattársad szidni kezd, a játék menete nem úgy alakul, ahogy tervezted, esetleg meghalsz párszor – ekkor felmegy a pumpa, főleg ha mások “dicsérnek” érte.

Forrás:me.me

Sokszor a multiplayer játékok inkább feszültséget generálnak, mint élvezetet – pedig te csak jóhiszeműen leültél játszani. Végeredményben pedig, szíved szerint széttörnéd a számítógépet vagy a konzolt. Ezt az állapotot pedig csak tetőzi, ha valaki nem tud veszíteni. – Itt megtanul.

Forrás:giphy

 

A “kikapcsolódás” szó nem feltétlenül jelent pihentető folyamatot, csupán kiszakít a mindennapjaidból, “kikapcsolja” a rutint, és a gondolataidat az adott tevékenységre tereli. Ilyen módon – gamelni nem ugyanolyan lelkiállapottal és energiával jár, mint kitölteni egy rejtvényt, megnézni egy sorozatot, vagy elmenni moziba a barátaiddal. Ez egy kihívásokkal teli szórakoztató tevékenység, ami néha kimerítő tud lenni, de sikerélményt is tartogat számodra, ha elég időt fektettél bele.

Forrás:finalwebdesign

Gaming- valóban kikapcsolódás?
Te el szoktál fáradni játék közben?

Borítókép:wallpapermaiden