Geocaching- te hallottál már róla?

Rovat

Megosztás

A geocaching a görög föld, és az angol rejtekhely szavakból tevődik össze. Rá lehet mondani, hogy a Pokémon Go őse, mert itt is bizonyos földrajzi helyeken lehet találni dolgokat. De kezdjük az elején. Mi is egyáltalán a geocaching?

Egy igazi kincsvadászat hangulata van egy geocaching programnak, hiszen vagy GPS segítségével vagy térképpel próbáljuk megtalálni az elrejtett geoládát. Ez cseppet sem egyszerű, mert nagyjából 10 km-es körben kell keresgélnünk, mert ekkora területet jelölnek a koordináták. Ezeket a ládákat pedig ügyesen el szokták rejteni.

A helyszínek általában valami földrajzi, vagy történelmi szempontból érdekesek, ezért maga a túra is sok izgalmat rejt magában. A geocaching hivatalos magyar honlapján közzé vannak téve a ládák koordinátái és ha megtaláltuk a ládát, az abban lévő jelszót fel tudjuk tölteni az oldalra. A ládában sok emléket is találhatunk, amiket az előttünk kincskeresők raktak bele. Mi is nyugodtan rakjunk fotókat, üzenetet a dobozba, így mintegy időkapszulaként is működik a játék.

Szuper program tud lenni hétvégére, összekötve egy sátrazással, sütögetéssel a haverokkal, de akár csak ha kicsit a természetbe vágytok, de az egyszerű erdőjárást uncsinak tartjátok, ezt nektek találták ki.

Fotó: youngadults.about.com
Fotó: youngadults.about.com

Geocaching
Te kipróbálnád?

Borítókép: valgardena.it

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,839RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta