Gőgös Ricsi is az Ask.fm sztárja: Tőle tudjuk meg az Ask valódi értelmét!

Rovat

Megosztás

Nasz Danihoz vagy Szalay Ricsihez hasonlóan Gőgös Ricsi is az Ask.fm egyik magyar sztárjának minősül. A vele készült interjúban főként erről az oldalról, az Askról kérdezem őt.

Általánosságban az Ask.fm-en a követők száma a mérvadó, vagy az, hogy kik azok az emberek, akik követnek valakit? Nem a saját szempontodból nyilván, hanem mások szempontjából. Mérik ezt az Askosok így egymás között?

Én úgy gondolom, hogy Askon sokaknak nem az számít, hogy kik követnek, hanem az, hogy hányan. Kialakult egy úgynevezett “verseny”.  Sokan arra pályáznak, hogy nekik legyen a legtöbb követőjük, és emiatt ők menőnek mondhassák el magukat azért, mert van X mennyiségű követőjük.

Mit jelent számodra az internetes ismerkedés? Miben másabb, ha egyáltalán számodra másabb, mint a személyes?

Természetesen van előnye és hátránya az internetes ismerkedésnek. Szerintem interneten annyiban másabb az ismerkedés, hogy az ember nehezebben nyílik meg a másik fél előtt, ellenben pedig az interneten sok ember jobban, többet tud beszélni, mint élőben. Ez most fogható arra, hogy talán zavarban vagyunk. Én mégis a személyes ismerkedést mondanám jobbnak, mert ott sok minden kivehető a másik fél reakciójából, mint interneten egy smájliból, és talán jobban meg lehet bízni egy olyan emberben, akivel élőben ismerkedtél meg.

Mit adhat számodra egy követő az interneten keresztül?

Sok mindent, például rengeteg törődést, hogyha rossz napom van, és azt kiírom akkor általában azonnal jönnek a kérdések, hogy mi a baj ? Mi történt? Tudok segíteni?..vagy, hogy érdeklődnek felém, milyen napon volt, mit tervezek a hétvégére. Ez nagyon jó érzés, hogy tudod, ott van/vannak, és számíthatsz rájuk. Ezért számomra nagyon fontosak a követők. Általában próbálok minden kis érdekes történést is megosztani velük.

Egy követő ajándéka
Egy követő ajándéka

 

Okozhatnak a követők bánatot is? Mivel?

Persze, napi szinten jönnek pozitív és negatív vélemények, amiket kezelni kell, negatív vélemény alatt azt értem, hogy vannak érdekkövetők, akik csak azért követnek, hogy kritizálni tudjanak nap mint nap, de ezeket is el kell fogadni. Ebben a dologban csak annyit nem értek, hogyha nem érdeklem, csak kritizálni akar akkor miért követ. Egy normális internetes közösséget az ilyenek tudnak elrontani.

Ha felnősz, felnőtt fejjel is folytatni fogod a válaszolgatást, vagy úgy gondolod, hogy akkora már el fog múlni a nagy Ask-láz, és “kinősz” ebből?

Én úgy gondolom, hogy ebből nem lehet kinőni. Azért Askozok, mert látom az érdeklődést, azt, hogy kíváncsiak a válaszaimra. Mindaddig próbálok aktív maradni Askon, míg ezt tapasztalom. Akár majd felnőttként is.

Van ennek egyáltalán bármi köze ahhoz, hogy tinédzser vagy?

Szerintem nincs. Egy idősebb embert is találhatnak érdekesnek, viccesnek, hogy kövessék.

Melyek a legidegesítőbb kérdések?

Talán azok a kérdések, amikor azt kérdezik, hogy “lájkoloknak” valamit. Vagy az, hogy hány éves vagy. Pedig ez megtalálható a bemutatkozásban is. Ezért próbálok mindig olyan válaszra válaszolni, ami eddig nem volt, hogy ne váljon unalmassá az Askom a kb. 14 ezer válasz után sem.

Melyek a legmegbántóbb kérdések, amiket kapsz?

Rengeteg olyan személyes, bántó (persze névtelen) kérdés érkezik, ahol vagy engem, vagy valamelyik családtagom próbálják szidni, amit általában nem veszek magamra, elolvasom és kitörlöm a kérdést. Ezt azzal lehet kiszűrni hogyha be állítom, hogy csak névvel lehessen kérdezni, mert akkor már nem jön ilyen kérdés. Csak névtelenül mernek általában ilyeneket írni.

Volt már olyan kérdés, amit azért nem válaszoltál meg, még csak úgy sem, hogy elhülyülöd, mert esetleg annyira kínosnak érezted az őszinte választ, hogy nem akartad, hogy újra előkerüljön, vagy tovább boncolódjon a kérdés?

Igazából próbálok minden kérdésre őszintén válaszolni, még akkor is, ha kicsit viccesnek tűnik.De eddig nem nagyon volt olyan kérdés, amire emiatt nem akartam volna válaszolni. Annyira személyes kérdéseket nem szoktam kapni.

Félsz attól, hogy egy napon meg fogod bánni azt, hogy ismertebb vagy az interneten keresztül?

Nem félek, mert csak olyan dolgokat osztok meg az interneten, amiket később is szívesen hallok vissza. Ennek az úgymond ismertségnek is van előnye és hátránya. Jó látni, hogy ismer, kedvel vagy akár szeret valaki, de így minden gyorsabban terjed. Például a sok pletyka, ezek alatt most azt értem, hogy kitalálnak valamit rólad, és ez megy tovább majd mindenki hozzá tesz valamit, aztán kész is egy kamusztori.Meg persze az érdekemberek, sokan csak azért szeretnének barátkozni, mert téged sokan ismernek és menő, ha most a barátom leszel. Ez elmondható pár lányra is, akik csak azért próbálkoznak be, mert sokan ismerik a neved. Ez az, ami számomra a hátrány. De egyenlőre még több pozitívum fűzhető hozzá.

11026386_611828055628919_1209106721_n

Mit gondolsz a többi Askos srácról és lányról? Te miben csinálod másképp ezt az ipart, mint a többiek? Vannak ennek különböző válfajai egyáltalán?

Én tök átlagosan csinálom az Askot, azaz próbálok minden kérdésre válaszolni, és nem válogatok hogy most, ez most az.Vannak olyanok, akik arra mennek,hogy minél több lájkjuk legyen, és csak ilyen lájkolos posztokat osztanak meg. És vannak olyanok, akik vegyesen válaszolnak minden kérdésre. Ezért nem tartom magam másnak mert ugyan azt, ugyanúgy csinálom mint ők.

Nem unalmas, hogy a tanítási órákon is csak kérdésekkel nyaggatnak a tanárok, majd aztán még suli után is kérdésekre válaszolsz?

Egyáltalán nem tartom unalmasnak, mert mindig kapok valami új kérdést, amire szívesen válaszolok. Ezért próbálok minden nap pár kérdésre válaszolni az iskola mellett, után is.

Van olyan kérdés, amit eddig még senki nem tett fel neked, de várod, hogy egyszer megkérdezzék tőled, és megválaszolhasd? Mi lenne az?

Szerintem már mindent megkérdeztek, amit csak lehet, mert rengeteg megválaszolatlan kérdésem van, amire még igazából időt sem szántam, hogy végigolvassam az összeset és válaszoljak. De egyszer biztos ezekre is sor fog kerülni.

Mi a jelenlegi jövőképed? Hol képzelnéd el magad a középiskola után?

Igazából ezen még nem nagyon gondolkoztam, van még három évem a középsuliból majd idővel szerintem minden eldől, hogy mi lesz, mit szeretnék.

Ask.fm
Te is szeretnél Ask.fm sztár lenni?

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta