Gondold újra! Divat a hulladék.

Rovat

Megosztás

Szakadt tojástartó, régi újságok, lyukas nejlonzsák? Nem! Báli ruha!  A tél második felében újra előkerülhetnek a már nem használt holmik, hiszen ismét megrendezésre kerül a Tiszta Városok projekt szervezésében, a már több éve töretlen sikerrel zajló verseny, amelyen a diákok hulladékból készítenek különleges ruhákat.

Ma már rengeteg mindent újra lehet hasznosítani és, hogy mindenkihez eljusson ennek jelentősége a Tiszta Városok mozgalom keretein belül diákok százai élhetik ki évről évre divattervezői vágyaikat, miközben újra hasznosítják a kidobásra ítélt dolgokat. Az előző megmérettetésen is csodás kreációk készültek, amelyekből meg is mutatunk néhányat:

A tavalyi verseny kreációi
A tavalyi verseny kreációi

Hogy milyen lesz a város, amelyben élünk, a környezetünk, játszhatnak-e majd a gyerekek az utcán, az a jövő generációin múlik. Igyekeznünk kell felhívni tehát a figyelmüket arra, hogy milyen fontos a környezet megóvása, de nem mindegy, ezt milyen keretek között ismerik meg. Az iskolapadban ülve hallgatják a szónoklatokat, vagy maguk is részesei lehetnek egy olyan folyamatnak, amely segítséget nyújt a bolygónknak. A Tiszta Városok projekt keretein belül megrendezett verseny ebben is segít.

IMG_2642-1024x774

A hulladék-divatshow mellett játékos vetélkedők, rímfaragás, értékes nyeremények várnak a leendő tervezőkre, akik évről évre apait-anyait beleadva, rendkívül kreatív, egyedi ruhákkal készülnek a Tiszta Városok napi hulladékruhák versenyére.

fa-fem-muanyag

Az újszerű berkekben zajló rendezvénynek minden évben nagy sikere van, ezért nem marad el jövőre sem. Előreláthatólag januárban  ismét egyedi kreációkkal készülhetnek a középiskolás diákok, hogy megmutassák, még mindig nem fogytak ki az ötletekből és, hogy mire is jó a sok szakadt újságpapír, vagy, hogy igenis szívószálból is lehet ruhát kreálni. Persze, hogy ezt akarod- e viselni a hétvégi bulin, az már csak rajtad áll, de januárban mindenképp mutasd meg, mit tudsz!

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta