Grafikai fejlődés #1 – A játék, ami mindenki kedvence, és régen mégis kritizálták erőszakossága miatt: GTA

Rovat

Megosztás

Bezony, Bezony. A GTA sokak által kritizált játéknak számít még ma is, de már nem annyira keményen, mint régen. Kezdenek belenyugodni a tiltakozók, hogy ez a játék bizony még biztosan meg fog élni néhány évet, mivel,

a Grand Theft Auto minden idők legszuperebb játékai közé sorolható.

Miért?

Mert minden kiadott sorozatával képes jobbat és jobbat alkotni, megújulni. Míg az elsőben még csak egy mütyüsz voltál, az ötödikben már minden testrészed grafikailag kidolgozott.

Most nézzük át, hogy hogyan fejlődött ki ez a grafikai csoda:

Grand Theft Auto

gta1

Valljuk be, hogy nem a legszuperebb autók. A felülnézeti képtől sem dobhatjuk el az agyunkat, de a ’97-hez képest a 2D is menő nagyon.

Grand_Theft_Auto

Azért a sztori se kutya. Ha eléggé felhergelted a várost gonoszságaiddal, még evakuálták is azt. Ehhez azért nem egy golyót kellett kilőnöd. Az aknavetőtől sem szabad visszariadnod hozzá.

Grand Theft Auto 2

Két évvel később, 1999-ben jött ki a játék következő része. Már a második széria kiadásakor észrevehetünk grafikai fejlődéseket. Az emberek némileg kidolgozottabbak, a rendőrautók is kezdenek menők lenni.

CivilianMeteor-GTA2

Grand Theft Auto III

Újabb két év telt el az előző részhez képest.

Na, azért itt már mi sem egy maszlag vagyunk, hanem van szemünk, szánk, még egy orrot is találhatsz magadnak, ha nagyon akarod. Az autóknak vannak kerekei, még térképet is kaptunk a játékhoz. Véget ért a ’90-es évek, megérkezett a 3D a GTA grafikai különlegességei közé, így már karakteres nézetben tekinthetünk arra amerre látunk a játék során. Ha véletlenül fejbe akarnak kólintani a játékban, akkor simán megtehetik hátulról, nem fogod észrevenni, csak akkor, amikor már elájultál. Hacsak nem figyelsz minden oldalra, mint egy igazi ninja.

Grand-Theft-Auto-III-PC-Game-4

Grand Theft Auto IV

Egyenesen 2008-ból. Ez már azért élvezhető, grafikai igénytől függetlenül. Maradt a 3D-s megoldás, sőt mi több, már HD minőségben lehetett tolni a GTA negyedik szériáját.

kfmdrkdrf

Grand Theft Auto V.

A jelenlegi csúcs, a 2013-as ötödik rész, amelyben még a lábujjad is megvannak! Január 27-én, amikor PC-re is kijön, már a személyi számítógép szerelmesei is megcsodálhatják a játékot, ugyanis eddig még csak konzolon lehetett nyomni. Tehát, addig csiszolgatták, amíg idáig nem jutottunk:

grand_theft_auto_v_8

  • háromdimenziós grafika
  • HD minőségű kép
  • a legnagyobb részletességig való kidolgozottság

Képek:

Gamechannel.hu, Crashgame.org, Whatishub.com, Pu.nl, Gta.wikia.com, Taringa.net. Oldschoolapps.com, Gtaforums.com, Giantbomb.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta