Gyermekeket mentett meg a Walking Dead sztárja

Rovat

Megosztás

A népszerű televíziós sorozat Kormányzója, David Morrissey civilben az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövete is. Ebben a minőségében segített a partra a héten szíriai menekülteket a görögországi Leszbosz szigeténél. – írja a Globoport.hu.

Morrisey a görög parti őrséghez csatlakozott néhány napra. A csapat mentőmellényes menekülteknek segített partra jutni a mentőcsónakokról. A görög partoknál átlagban 15 ilyen csónak utasait mentik ki naponta. Már több mint 80 ezer elkeseredett ember érte el a tengeren Görögországot, az életéért futva üldözés, háború, konfliktusok elől.

Ez a helyzet magától nem fog megoldódni, a menekültkérdés napról napra közelebb kerül Európa minden országához – mondta a brit Independent-nek a színész, aki szerint az egyes államoknak összehangolt választ kell adniuk a menekültválságra, és támogatniuk kell Görögországot. Amelynek túl nagy teher, hogy egyszerre kell szembesülnie a saját gazdasági válságával és a menekültek soha nem látott rohamával. Az embereknek pedig segíteniük kell ebben, úgy, ahogy tudnak.

Morrisey, aki maga is három gyermek apja, különösen szívfájdítónak találta görögországi bevetését, miután olyan gyerekekkel is találkozott, mint a 13 éves szíriai Mohamed. Aki egyedül, a családja nélkül kelt át a veszélyes vízeken Aleppóból Leszboszra, és két éve nem látta a szüleit. “El nem tudom képzelni, hogy két éven át ne halljak a 13 éves gyerekemről, és csak találgatni tudjam, merre lehet a világban, egyáltalán: biztonságban van-e, él-e még. Azért imádkozom, hogy ezeket a gyerekeket mindenhol jó szívvel és könyörülettel fogadják.”

Borítókép: Syracuse.com

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta