Gyilkosok, nepperek, kannibálok – A legborzasztóbb tanárok

Rovat

Megosztás

Bár a többség meg van róla győződve, hogy az ő egyik-másik tanáránál borzalmasabb embert még nem hordott a hátán a Föld, esélyesen a legkiállhatatlanabb tanerő is ezerszer tisztességesebb, mint cikkünk gátlástalan szereplői.

Lássuk hát az életük egy időszakában oktató szörnyetegeket!

Első pillantásra Albert Fentress ártalmatlannak tűnt – éppen ez okozta a mindössze tizennyolc éves Paul Masters vesztét. A tébolyult mészáros 1979-ben gond nélkül becsalta a lakásába, ahol aztán megcsonkította és teste egy részét meg is ette. Tettére nem túl meglepő módon tudott értelmes magyarázatot adni, így 1980-ban beszámíthatatlannak minősítették. A férfit legkorábban 2020-ban térhet vissza a társadalomba, ám ez az esély csupán elméleti. Mivel, annak dacára, hogy módja lett volna rá, nem kérvényezte 2018-ban, hogy engedjék szabadon.

Az informatikát oktató Mohammed Sarwar esete is sokakat megdöbbentett, mert az óráira járók álmukban sem gondolták volna, hogy egy hétpróbás karrierbűnöző oktatja őket. Hiszen az alvilág köreiben nem túl frappánsan, viszont annál célratörőbben „A tanár”-ként emlegetett férfi egy kokaincsempészettel foglalkozó banda fejeként egészítette ki fizetését. Idővel azonban a rendőrség figyelmének célkeresztjébe került. Büntetése nem maradt el: 2011 nyarán huszonegy hosszú esztendőt sóztak a nyakába.

cnn

 

Vele szemben Carolyn Warmus előtt nem anyagi cél lebegett, hanem a zöld szemű szörny kerítette hatalmába. A kollégájával, Paul Solomonnal szenvedélyes viszonyt folytató nő nem tudta elviselni, hogy imádottja házas, és úgy döntött, hogy kerül amibe kerül, de megszabadul riválisától. Az elhatározást tettek követték, és nem sokkal később kilenc, .25-ös kaliberű golyót eresztett Betty Jeanne Solomonba. Bár a nyomozók eleinte a férjet gyanúsították, végül fény derült az igazságra, és a féltékeny szeretőt legkevesebb huszonöt évre ítélték.

Végül, cikkünk aligha lenne teljes Andrej Csikatilo nélkül. A rosztovi rémnek nevezett, alsó hangon ötvenhat áldozattal végző sorozatgyilkos 1978 és 1990 között zavartalanul ténykedett, mivel a szovjet hatóságok sokáig nem tudták elhinni, hogy egy efféle bestia garázdálkodik náluk. Az eseteket így sokáig külön ügyekként kezelték. Inkompetenciájukat jól mutatja, hogy a kegyetlen fenevadot 1984. szeptember 13-án ugyan letartóztatták, ám végül alig három hónapot ült egy pitiáner lopás miatt.  Szerencsére megérdemelt sorsát végül nem kerülte el: 1990. november 20-án újra őrizetbe vették, majd tárgyalását követően 1994. február 14-én kivégezték.

G.K.

Fotó: Socfest

Ha végeztél a cikkel, nézz bele a legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta