Ezt nézed:  / Egyéb / Hírek / Gyűjtést szerveznek a pesti lakástűzből kimenekített családnak

Gyűjtést szerveznek a pesti lakástűzből kimenekített családnak

Leégett a házuk, túlélték, de segítségre van szükségük. A Magyar Afrika Társaság adománygyűjtést szervez a XVII. kerületi lakástűzből kimenekített családnak, hogy legalább a gyermekek iskolai felszerelését, ruházatát pótolni tudják.

 

Öt embert, köztük két gyermeket mentettek ki egy égő házból a rendőrök a XVII. kerületben szombatra virradóra. Az Orgovány utcai lakóház egyik szobájában ütött ki tűz. A helyszínre érkező rendőrök a házhoz érve látták, hogy onnan sűrű füst száll ki az utcára és a lakásban lévők segítség nélkül nem tudnak kijutni a tűzből. A két rendőr bement az égő házba és kivezették a két nőt, a férfit és a két gyermeket. A tűzben megsérült öt embert a mentők kórházba vitték, írja az Index.hu

 

A tűzesetnél a az AHU mentő projektvezetője, Gáspár Attila szolgálatban volt az Országos Mentőszolgálatnál. Gáspár Attila felvette a kapcsolatot az AHU-val. A sérültek már elhagyták a kórházat, ezt az AHU szakmai partnere, az Aranylélek és az Aranyszív Ambulance Kft segítségével tehették meg. Mivel a családnak mindene a tűzben veszett, az AHU gyűjtést szervez, hogy pótolni tudja legalább a gyermekek számára a szükséges iskolai felszerelést és ruházatot.