Ha Görögországban jársz, ezt ne hagyd ki! – Giola lagúna

Rovat

Megosztás

Ha Görögország szóba kerül, mindenkinek Korfu, vagy Kréta szigete ugrik be először. Pedig ott van még, és mindenképp említést érdemel Thassos gyönyörű szigete is.

thassos3

A szigeten nem csak a napozni vágyók találnak maguknak páratlan lehetőséget, hanem azok is, akik inkább a hegymászást részesítik előnyben, vagy akik inkább raftingolnának. Ennek a lehetőségek tárházát nyújtó kicsi szigetnek a déli részén található a gyönyörű Giola lagúna, más néven a Szirének medencéje.

thassos-01

A Giola lagúna igazából nem egy strand, hanem egy parti sziklákba vájt medence. Azért nevezik gyakran medencének, mert az alakja valójában hasonló, egy 20*15 méteres üregről van szó. A teraszosan elhelyezkedő szikláknak hála, nem nehéz lejutni a vízig, ha valakinek fürödni szottyan kedve.

1354882039_9275

A víz olyan tiszta, mint a kristály, színe pedig olyan, mint a türkiz. Akkor a legszebb, amikor a tenger hullámai által kicserélődik és feltöltődik az átlátszó tengervíz.  Ha valaki nem fél a magasságtól, akár nyolc méterről is csobbanhat a sziklákról a vízbe. Nyugi! Elég mély ahhoz, hogy ne a balesetin kössünk ki!

maxresdefault

Aki a kulturális vonalat (is) támogatja, annak a figyelmébe ajánljuk a Szent Mihály Arkangyal kolostort, mely épület a 300 méteres sziklafal tetején található. A kilátás remek a tengerre, épphogy lábujjat nem éri a sós víz, és nem utolsó sorban van ott még egy öböl is, ahol lehet fürödni, ha éppen mi már nem férünk be a Giolába.

4617481

Foto: http://twistedsifter.files.wordpress.com/, http://i.ytimg.com/, http://www.hotelpotos.com/, farm4.staticflickr.com, http://www.gorogorszag.info/

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta