Ezt nézed:  / Hírek / Suli / Körömrágás, Facebook, vagy kávé csokival – pótcselekvések tanulás közben (helyett)

Körömrágás, Facebook, vagy kávé csokival – pótcselekvések tanulás közben (helyett)

„Na, most nekiállok, kizárok mindent, és addig innen fel nem állok, amíg nem tanultam meg mindent!” – hány meg hány diák ült már le ilyen nagy elhatározással az anyag mellé… És látszólag, érdemben tényleg semmi mást nem csináltak a tanuláson kívül, leszámítva persze a számtalan pótcselekvést, amivel ilyenkor szoktuk múlatni az időt.

1.      Hajbirizgálás

Igazi klasszikus, lányok előnyben! Több formában létezik: vannak, akik csavargatják a hajukat, vagy húzogatják tanulás közben, esetleg a hajszálak töredezettségét vizsgálják, mások egyenesen odáig mennek, hogy unalmukban rágcsálni kezdik a hajvégeket.

2.      Lábrázás

Ha valaki már nagyon unja a magolást és/vagy ideges is még mellé, a lábrázás szinte elkerülhetetlen.

3.      Körömrágás

Egy újabb rossz szokás, amely azonban úgy tűnik, kiváló szorongásoldóként funkcionál egyesek számára.

4.      Facebook

„Csak gyorsan megnézem, hogy írt-e valaki, vagy történt-e valami érdemleges” – az ilyen mondatok aztán általában néhány órás elfoglaltsággá szokták kinőni magukat. Ráadásul többnyire azzal zárulnak, hogy a, megint nem tanultam semmit és b, mindenkinek sokkal izgalmasabb élete van, mint nekem, aki egész nap csak tanul(ni próbál).

42-noshery-300x300

5.      Nassolás

Azt szokták mondani, hogy két típusú ember van tanulás közben: az egyik, aki annyira stresszel, hogy egy falat sem megy le a torkán, a másik pedig, akinél ezt az időszakot rendszerint nagy fogyókúrázások követik, ugyanis megállás nélkül nassol valamit. Először egy kis sósat, aztán utána valami édeset, majd megint egy kis sósat… és így tovább.

6.      Sorozatok

A facebookozáshoz hasonlóan általában  azzal a szándékkal indul, hogy csak egy rövid kis szünetet iktatunk a tanulás közbe, csak hogy kicsit pihenjen az agyunk, kizárólag arra a 20/40 percre, amennyi ideig egy sorozatrész tart. De persze a sorozatok sajátossága, hogy mindig az utolsó egy-két percre időzítik a legizgalmasabb/legváratlanabb fordulatokat, így muszáj megnézni a következő részt is, hogy kiderüljön a csavar… és ez így megy tovább órákon keresztül, mert „csak még egy részt megnézek, egy utolsót, aztán tanulok”.

7.      Kávé/energiaital

Kinek melyik jön be inkább. Ha már az idő kevés, az anyag unalmas, és a figyelmünk mindenfelé kalandozik, talán még egy kis koffein megmentheti a napot.

Pótcselekvések
Te mennyire bírsz a tanulásra koncentrálni?

 

(képek: http://expertbeacon.com/ , http://theskinnutritionist.net/)

 

instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share