Eszméletlen! Újabb halált okozott a szelfizés!

Rovat

Megosztás

Korunk egyik legkiemelkedőbb szokása lett a “szelfizés”. Sokan elég hajmeresztő helyeken készítik a képeiket! Van benne kockázat? Miyen történetek váltak valósággá eddig más emberekkel?

Napjainkban egyre többen vesztik életüket egy-egy fotó miatt, mivel egymást buzdítják arra, hogy minél veszélyesebb helyről készítsék el a fotót. Sokan naponta akár több képet is készítenek magukról és barátaikkal együtt. Sok ember, már el se tudja képzelni életét anélkül, hogy ne készítsen fotót magáról a mosdóban, az étteremben, a reggeli indulás előtt, de arra is van precedens, hogy első szeretkezés előtt készítenek fotót. Világszerte milliók hódolnak ennek az őrületnek. Legutóbb egy 12 éves orosz kislánynak kellett meghalnia, mert kimászott egy korlátra, hogy fotót készítsen, mutatva, hogy milyen bevállalós és nem fél megtenni ezt. Azonban elég volt egy óvatlan pillanat és már le is zuhant a 17 emeletnyi magasságból, de a fotót még előtte elküldte barátnőjének. Viszont mire ő megkapta és válaszolt volna rá, a lány már halott volt!

Egyik ismerősömet, nevezzük Kingának, biciklivel hajtott hazafelé, amikor sikerült elgázolnia őt egy autónak közel fél éve. Kiderült, hogy az autós friss jogosítvánnyal rendelkezett, és ezt az örömet akarta megörökíteni, hogy végre vezethet, ezért vezetés közben készített egy képet, de ez az öröm nem lett teljesen felhőtlen! Viszont Kingának – mondhatni-  “csak” a lába tört el. Mára már minden rendben van vele, és egy kamasz átlagos életét éli.

szelfie
Forrás: triphobo.com

 

Sok ezekhez hasonló tragédia történik nap, mint nap. A világban akkora problémát jelent a vagány fotók miatt megnövekedett halálesetek száma, hogy több országban külön kampányt indítottak el, ahol felhívják a  figyelmet a szelfizés veszélyeire, illetve arra, hogy sokszor még szabálysértést is követnek el, mert olyan helyen szeretnék elkészíteni a fotót, ahol nem tartózkodhatnának. Legyünk óvatosak, de  persze senki se mondjon le a szelfizés nyújtotta örömökről, de lehetőség szerint ne vigyük ezt túlzásba.

Képek forrása: youtube.com, triphobo.com

Eszméletlen! Újabb halált okozhat a szelfizés!
Te sok szelfit készítes egy nap alatt?

 

Ha végeztél a cikkel, nézz bele legújabb epizódunkba!

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is!

Kövess minket!

75,534RajongóLike
173,768KövetőKövess be
143,000KövetőKövess be
347,000FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb

Insta